....

ΠΕΡΑΙΑ ΠΕΛΛΑΣ : ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ 2024 (VIDEO PHOTOS)

 

 

Με μεγάλη επισημότητα και πάρα πολλούς επισκέπτες προσκυνητές γιορτάστηκε και φέτος 23-3-2024  η γιορτή των Αγίων Θεοδώρων  στην Περαία Έδεσσας του Ν. Πέλλας.

Η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό τελέσθηκε  χοροστατούντος  του  Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κκ Ειρηναίου. Επίσης από τον Μητροπολίτη πραγματοποίηθηκε χειροθεσία σε αναγνώστη του Κυριάκου Βαλταλή.

Στις 12.00 πραγματοποοίηθηκε Ιερά παράκληση Αγίου θεοδώρου και Τήρωνος στο Ιερό Εξωκλήσι του Αγίου Θεοδώρου

Οι επίσημοι,  επισκέπτες  και  προσκυνητές φέτος λόγω του καλού καιρού ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές μετά την τέλεση και παρακολούθηση της  θείας λειτουργίας επισκέφθηκαν το ξωκλήσι του Αγίου που βρίσκεται κοντά  στην λίμνη και στη συνέχεια γεύτηκαν την εξαιρετική σε γεύση ρεβυθάδα όπως ξέρουν να την μαγειρεύουν οι γυναίκες του χωριού όπως επίσης και άλλα εδέσματα. Τα καζάνια της πεντανόστιμης ρεβυθάδας συνοδεύονταν με  διάφορες πίτες, τουρσιά και άφθονο  κρασί για όλους.

Αρκετά τα λεωφορεία με τους ξένους επισκέπτες που βρέθηκαν στην Περαία για να βρεθούν στην λειτουργία και στις εκδηλώσεις.

 Η διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε από τον Πολιτιστικό  Σύλλογο  Μικρασιατών  ΠΕΡΑΙΑΣ και ακολούθησε  πέρα από την ρεβυθάδα και τα νόστιμα εδέσματα  παρουσίαση με παραδοσιακούς  χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα από το μικρό χορευτικό του Συλλόγου Μικρασιατών Περαίας

Στη συνέχεια χόρεψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος»

Εμείς ως TASTV.GR όπως και κάθε χρόνο προσκεκλημένοι καλύψαμε δημοσιογραφικά τον φετινό εορτασμό και τις εκδηλώσεις όπου και μπορείτε παρακάτω να δείτε το σχετικό μας βίντεο και φωτογραφίες


 

 

 

 

 

 

 

4v-D7hg-Er

9zh-w2h-W

gro-U6i-A8

Jvdu5qzz

RH56-Pdxr

Vq-IISNH

VW6fedl1

z1y-SFx-ES

ky-QXAFR
 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments