....

ΠΙΕΡΙΑ: ΑΓΡΟΤΕΣ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΟΥΣ

Στην Παλαιά Εθνική Οδό Κατερίνης – Θεσσαλονίκης  συγκεντρώθηκαν σήμερα αγρότες της Πιερίας με τα τρακτέρ τους. Οι αγρότες δεν έκλεισαν τον δρόμο, ζητούν όμως την άμεση λήψη μέτρων για την οικονομική τους ενίσχυση.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Χαρισόπουλος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης, οι αγρότες της περιοχής δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τα οριστικά δικαιώματά τους, παρά μόνον κατά το 40%.

 

Ζήτησε την ενίσχυση στις ζωοτροφές αλλά και σε όλα τα αγροτικά εφόδια, καθώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει ακαρπία των δημητριακών και οι αγρότες δε μπορούν να επιβιώσουν.

Στο πλευρό των αγροτών και οι Μελισσοκόμοι της Πιερίας, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Τσερτικίδης.

Τα αιτήματα των αγροτών

Ο Αγροτικός Σύλλογος Κατερίνης αποφάσισε να ξεκινήσει σήμερα, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024,  κινητοποιήσεις, ζητώντας την άμεση οικονομική στήριξη της πολιτείας.

Συγκεκριμένα ζητάει:

  • Την άμεση πληρωμή και ολοκλήρωση των οριστικών δικαιωμάτων των αγροτών, η οποία αδικαιολογήτως δεν έχει εξοφληθεί μέχρι σήμερα. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Πιερίας αδυνατούμε να εξοφλήσουμε τις υποχρεώσεις μας, γιατί πουλάμε φθηνά τα προϊόντα μας και αγοράζουμε ακριβά τα εφόδια.
  • Επίσης, το 70% των αγροτών αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Ζητάμε να συνταξιοδοτούνται οι αγρότες από τον ΕΦΚΑ(πρώην ΟΓΑ) και να υπάρχει η δυνατότητα να παρακρατούνται οι οφειλόμενες εισφορές τους, αποδίδοντας τα υπόλοιπα ποσά.
  • Το αφορολόγητο των αγροτών να ανέβει στις 15.000 ευρώ, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι παραγωγές μας τα τελευταία χρόνια.
  • Ζητάμε επιδότηση όλων των εφοδίων, και ειδικότερα για τους κτηνοτρόφους την επιδότηση των ζωοτροφών τους.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments