....

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΠΑΝΕΔΕΣΣΣΑΪΚΟΣ 71-46

Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό και εντυπωσιακές φάσεις εκατέρωθεν, ο Πανεδεσσαϊκός αγωνίστηκε φιλότιμα παρά τις σημαντικές του ελλείψεις απέναντι στον Πιερικό Αρχέλαο ο οποίος φέτος με μπροστάρη τον εκπληκτικό ύψους 2,16 Τσαλμπούρη Γεώργιο έχει βλέψεις για πανελλήνια διάκριση.

Η γηπεδούχος ομάδα στηρίχτηκε στην πιεστική της άμυνα σε όλο το γήπεδο την οποία ο Πανεδεσσαϊκός "έσπασε" με επιτυχία τις περισσότερες φορές στο πρώτο ημίχρονο, ιδίως στο β' δεκάλεπτο, με τον Κληντσάρη να μοιράζει ασίστ στους κατ' ανάγκην ψηλούς της ομάδας, καθώς και με προσωπικές προσπάθειες των παικτών του στο 1vs1, με αποτέλεσμα να είναι κοντά στο σκορ στο ημίχρονο που έληξε 37-27. Σ' αυτό το διάστημα οι Τράπκος, Μπούζμπας και Σίπκας εναλλάξ με υπερπροσπάθεια κράτησαν εκτός παιχνιδιού τον Τσαλμπούρη δίνοντας ελπίδες στην ομάδα της Έδεσσας για κάτι καλύτερο. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το πιο "φτωχό" του παιχνιδιού με τις άμυνες να δυναμώνουν και τους παίκτες της Εδεσσαϊκής ομάδας να βρίσκουν τοίχο στην επίθεση απέναντι στον ψηλό του Πιερικού μένοντας πίσω στο σκορ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πανεδεσσαϊκός κράτησε τη διαφορά στο μεγαλύτερο μέρος έχοντας κύριο επιθετικό εκφραστή τον Χρήστου, με το σκορ να διευρύνεται στο τελικό 71-46 μετά από επιπόλαιες ενέργειες των φιλοξενουμένων στο τελευταίο λεπτό.   

 

-Συνήθεις πλέον λόγω των φροντιστηριακών και μαθηματικών υποχρεώσεων οι ελλείψεις για τον Πανεδεσσαϊκό. Τυρπάνης, Παρίσης, Στογιάννης και Καραγιάννης δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν με τους συμπαίκτες τους στην Κατερίνη όπου επιστρατεύτηκε από το παιδικό ο Μητσόπουλος.

-Ιδιαίτερα νεανικό σχήμα για τον Πανεδεσσαϊκό που είχε στην αποστολή μόλις δύο 96άρηδες.

-Στη γραμματεία πρόσφερε τις υπηρεσίες του ο πρώην παίκτης της ομάδας του Πανεδεσσαϊκού και νυν του Πιερικού Αρχέλαου  Λάζαρος Πέτκος, ο οποίος ήταν "προσεκτικός" στις εκδηλώσεις του κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

-Επόμενος αγώνας για την ομάδα της Έδεσσας την προσεχή Κυριακή και  ώρα 18:00 στο Δ.Α.Κ. απέναντι στον ισχυρό Φίλιππο Βέροιας. 

 

Δεκάλεπτα:1ο(23-09), 2ο(14-18)37-27 ημίχρ., 3ο(14-05)51-32, 4ο(20-14)71-46 τελικό.

 

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ(Χατζηιωάννου): Κοντσές Αθ., Παυλίδης 4, Σαββίδης 5(1 τριπ.), Τσαλμπούρης 22(2 τριπ.), Τατσίδης, Γιαλίδης, Γαζέτης20(1 τριπ.), Κοντζές Δ. 7(1 τριπ.), Νταρλαγιάννης 4, Σκαμπαρδώνης 5(1 τριπ.), Κοτσώνας 2, Κοντσές Β. 2.

 

ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ(Αναστασιάδης): Γιούρτσης, Σίπκας, Μητσόπουλος, Στόμας, Τράπκος 3, Χρήστου 12(1 τριπ.), Τζώγας 2,  Κληντσάρης 12(8 ασσίστ.), Μυλωνάς 7(1 τριπ.), Μπούζμπας 10 (16 ριμπ.).  

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments