....

ΠΙΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ

Πάνος Θεοδωρίδης

«Δεν θεωρούμε ότι το δημόσιο, την ώρα που πάει να περιοριστεί και ορθώς πάει να περιοριστεί, για να μην είμαστε ένα σοβιετικό κράτος, πρέπει να αποκτήσει νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα είναι να κάνει επιχειρηματικά πάρκα[  ]Είδατε τον αιγιαλό και αμέσως χτυπάνε καμπανάκια! Ω, η ιερή αγελάδα, ο αιγιαλός και αμέσως εμείς έχουμε προηγούμενα με τον αιγιαλό και θέλουμε να καταστρέψουμε όλους τους αιγιαλούς…»

 

Χατζιδάκοβ, μινίστερ ανάπτηκσησ

 

Η ποίησις αύτη ανήκει σε έναν υπουργό ανάπτυξης, από αυτούς που πιστεύουν ότι οι παραλιες είναι για ανάπτυξις και ανάπτυξις δεν είναι η ανάπτυξις στίλβοντος ποδηλατου, αλλα να ομπρελίζουμε και να φορολογουμε την ξάπλα βάζοντας ενίοτε χάρτινες ομπρελιτσες στο ποτάκι (άλλη μια αποκρουστική λεξη)

 

Ο υπουργός, που κάποιος ακόμη πιο αγράμματος κι από αυτόν του φόρτωσε τους αιγιαλούς, αντί να τους εμπιστευτεί στον αρμόδιο υπουργό περιβάλλοντος, συγκλονισμένος από το θέαμα κολχόζνικων που δεν κάθονται στα αυγά τους και στα τρακτέρια τους ίνα πληρωθεί το πενταετές αυτών σύνθημα «εκατό χιλιάδες τρακτέρ Μπελαρους οργώνουν τη μπιλγκάρικη ύπαιθρο!ο λαός της Μπιλγκαρίας δεν πεινάει πλέον!» όπως δίδασκε ο σταθμός του «παραπετάσματος από τον Ρήνο ως τον Ιτζόνσο» αλλα φορτωμένοι κρατικές ξαπλωστρες και κρατικά μπλούντη μέροι, υποσχέθηκαν στο άγαλμα του πρώτου εργάτη της Παραλιας να αυξήσουν την ξάπλα κατά 123% σε έξι χρόνια και να συντρίπσουνε το πλάνο. Συγκινημένος ο Χατζιδάκωφ πληρης δακρύων έκατσε και δημοσίευσε στη Ιζβέστια το πάθος του. Τα κουμούνια, ως γνωστόν, του επέβαλαν περικοπές τις οποίες και σημειώνω (με βοήθησαν τα συγγράμματα των Καλυβα-Μαραντζίδη-Χρυσοχόου-Κισά Μπατζάκ)

 

Είδατε τον αιγιαλό

και αμέσως

Χτυπάνε

Καμπανάκια!

Ώ Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς

Η ιερή αγελάδα,

Ο αιγιαλός!

Εσείς , οι νικητές του Μανστάιν

Και οι εφευρέτες της ατσάλινης ροδέλας

Με 12% άνθρακα στα σπλάγχνα της

Και αμέσως εμείς, οι κολχόζνικοι

Έχουμε προηγούμενα με τον αιγιαλό

Και θέλουμε

Να καταστρέψουμε

Όλους τους αιγιαλούς

Θεμα το  γονιό σας!

 

Δημοσίευσα πληρες το ποίημα, σε μετάφραση Χάρη Καλεξάνδρου για να καταλάβετε τι φίδι κρύβετε οι καπιταλίστες στον κόρφο σας.

 

Κανένας και κανένα κεφάλαιο του Κεφαλαίου, μήτε τέσσερα πενταετή που ξεκοκκάλισα, μήτε η θρυλική ομιλια του Σουσλώφ ενώ τονε καμάρωνε η Φούρτσεβα ,δε μιλανε για αιγιαλούς!

 

Οι Ντάτσες της Κριμαίας, μετα βίας διατηρουσαν σε καμιά διασταύρωση ένα περίπτερο με ντοματοχυμό και φέτες ψωμί σικάλεως.

 

Οι ακτές του Αρχανγκέλσκ και  η απέραντη Λαπωνία δεν είχαν κολχόζ παραθαλάσσια, μόνον κανένας σχιστομάτης έτρωγε καμιά ωμή ρέγγα που έπιανε με κοκκάλινο καμάκι.

 

Στην Καμτσάτκα παρομοίως οι ακτές μας καθαρές, κι αυτές και τα θαμμένα μαμούθ!

 

Που έθεσαν οι σοβιετικοί όρια στις παραλίες τους;

 

Σε σαράντα χιλιόμετρα στη Βάρνα ,έκλεισαν διακόσια μέτρα, αν έκλεισαν.

 

Πόσο σοβιετική ήτο η Ελλας του ΓεροΚαραμανλη που έκλεινε με  συρματόπλεγμα τις πλαζ του ΕΟΤ;

 

Τι σχέση έχουν τα σοβιέτ, αγράμματα γριβάδια του ποταμού Ιαξάρτη, που πανάθεμά με κι αν είδατε γριβάδι, κοπούκια αστοιχείωτα που φτιάξατε σηκώτι χήνας από τα Μάρσαλ και τα ΕΣΠΑ, γκαγκάου ιδεαλιστές;

 

Τον θυμάμαι τον φοβικό υπουργό σας. Επι χρόνια τον τράκερνα Βρυξέλλα –Αθήνα με τσάντες και τσαντούδια να  πετά προς την πατρίδα ,χρόνια στην ανάπτυξις.

 

Κι όλα αυτά, για να μπορέσει κάποτε να πει τη λέξη «σοβιετικός» ίνα χαρεί το πληθος της μαχαλομαγκιάς ή της ιεράς διανοήσεως που αναμένει, στίλβουσα, την εξαφάνισή της στις μεγάλες, πανέμορφες ξαπλώστρες της κυρίας Ιστορίας.

 

http://www.thegreekcloud.com

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments