....

«ΠΛΗΓΜΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ -«ΜΠΑΡΑΖ» ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

<--break->

Μετά την πύρινη λαίλαπα που κατέστρεψε σπίτια, περιουσίες και φυσικό πλούτο, οι Ευβοιώτες έρχονται αντιμέτωποι με νέο πλήγμα, αυτή τη φορά στον τουρισμό του νησιού, καθώς σημειώνεται μπαράζ ακυρώσεων στις κρατήσεις.

 

Σύμφωνα με το Open, 9 στις 10 κρατήσεις από τουρίστες έχουν ακυρωθεί για αυτή και την ερχόμενη εβδομάδα. Η κατάσταση στην Εύβοια είναι τραγική και για τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου οι οποίοι βλέπουν τη σεζόν να χάνεται.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος ξενοδόχων Αιδηψού, Θεόδωρος Ρουμελιώτης, η απόγνωση που βιώνουν οι επαγγελματίες του κλάδου είναι τεράστια. Την ίδια ώρα απευθύνει έκκληση στους πολίτες να γυρίσουν στην Εύβοια και να κάνουν τις διακοπές τους κανονικά, καθώς η περιοχή είναι ασφαλής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις περίπου 25.000 κλίνες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχει μόνο 5% πληρότητα. Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχουν ακυρωθεί όλες.

«Γυρνάμε τις προκαταβολές πίσω κι αυτό είναι μεγάλη οικονομική καταστροφή. Καλώ τον κόσμο να έρθει πίσω. Η Αιδηψός είναι ασφαλής, οι φωτιές έχουν σβήσει, η ατμόσφαιρα είναι καθαρή. Είναι στήριξη για εμάς. Κατανοώ πως ακόμα υπάρχει φόβος, αλλά ο κόσμος δείχνει συνεχώς την αλληλεγγύη του και το ίδιο θα κάνει και τώρα πιστεύω», λέει χαρακτηριστικά.

 

Την ίδια ώρα, καμπάνια για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των ανθρώπων στην Εύβοια που επλήγησαν από την καταστροφική φωτιά έχουν ξεκινήσει οι επιχειρηματίες της περιοχής

Οι ίδιοι καλούν τον κόσμο να επισκεφτεί τον τόπο και να μην τον εγκαταλείψει.

«Μια από τις σελίδες μας μπορείτε να δείτε και να επιλέξετε ανάμεσα από ξενοδοχεία, studios και ενοικιαζόμενα δωμάτια για να ξεκινήσετε τις διακοπές σας. Σας προτείνουμε να γνωρίσετε το μαγευτικό Πευκί, την Αιδηψό με τα ιαματικά νερά και τα Spa, τον Αγιόκαμπο, το Νέος Πύργος, τα Βασιλικά, τα Γιάλτρα, τα πανέμορφα Ήλια, τις Ροβιές και την γραφική μας Λίμνη», αναφέρουν.


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments