....

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ FAKE NEWS ΓΙΑ ΤΑ SELF TEST – «ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΔΟΜΕΣ COVID»

Ολοένα και περισσότερα fake news που αφορούν στα self test κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ενώ μάλιστα κυκλοφορεί και μία έτοιμη μηνυτήρια αναφορά, την οποία γονείς προτρέπονται να συμπληρώσουν για να στραφούν εναντίον εκπαιδευτικών!

Μάλιστα αυτό αφορά άκρως παράλογες κατηγορίες, ακόμη και για “κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος”, επειδή απλά εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα για τα self test στα σχολεία.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr,  με την επανέναρξη των μαθημάτων στα Λύκεια υπό το καθεστώς των self test, υπήρξαν περιπτώσεις γονέων τόσο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης όσο στο Ρέθυμνο και αλλού, που κινήθηκαν με μηνύσεις εναντίον εκπαιδευτικών, επειδή δεν επέτρεψαν την είσοδο στα παιδιά τους χωρίς τη σχετική βεβαίωση με το αποτέλεσμα του self test.

Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί μία ψευδής είδηση, η οποία αναφέρει ότι “την δεύτερη φορά που κάποιο παιδί βγαίνει θετικό σε self test το “αρπάζουν” και το βάζουν σε δομές covid”. Αυτή η θεωρία συνωμοσίας κάνει τον γύρο του διαδικτύου από άτομα που προτρέπουν τους γονείς να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να υποβληθούν σε self test.

Ακόμη, «δίνουν λύσεις» για την περίπτωση που κάποιος διευθυντής σχολείου απαγορεύσει την είσοδο στα παιδιά τους – κάτι το οποίο θεωρούν αντισυνταγματικό-, παραθέτοντας μία έτοιμη μηνυτήρια αναφορά την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να στραφούν εναντίον εκπαιδευτικών, επικαλούμενοι μεταξύ άλλων, το άρθρο 120 του συντάγματος, ευελπιστώντας να παρέμβει εισαγγελέας. Στόχος είναι να πείσουν “όλους τους γονείς” να μπουν σε αυτή τη διαδικασία και να “ταράξουν” το εκπαιδευτικό σύστημα ώστε να σταματήσει η “παρανομία”, όπως χαρακτηριστικά λένε.

Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε δομές “συγκέντρωσης” για κρούσματα κορονοϊού, παροτρύνοντας τους γονείς “να ξυπνήσουν” και να “μην αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε σε δομές κορονοϊού”.

Τι απαντά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας γ

Σχετικά με το βίντεο, πηγές της Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα απόσπασμα από μία αρκετά παλιά ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα, αναφέρεται στα “ξενοδοχεία καραντίνας” που είχαν ριχτεί στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού και φιλοξενούσαν άτομα τα οποία βρίσκονταν θετικοί ύστερα από κάποιο ταξίδι και έπρεπε να μείνουν σε 15ήμερη καραντίνα ή σε άτομα τα οποία αδυνατούσαν να μείνουν στο σπίτι, καθώς υπήρχαν ευπαθείς.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι οι συγκεκριμένες δομές covid ΔΕΝ αφορούν ανήλικους μαθητές. Τα μόνα “ξενοδοχεία καραντίνας” που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή είναι ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα, ενώ πρόκειται τους καλοκαιρινούς μήνες να επιστρατευθούν κι άλλα, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι θετικοί τουρίστες που θα εντοπίζονται.

«Οι γονείς που επιτίθενται σε εκπαιδευτικούς δεν έχουν καμία σχέση με τους Συλλόγους»

Ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων, Παναγιώτης Κατηφές, ξεκαθαρίζει στο grtimes.gr, ότι τα περιστατικά με γονείς έξω από σχολεία –όπως έγινε χθες στον Εύοσμο– που εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον εκπαιδευτικών και απειλούν με μηνύσεις, δεν έχουν καμία σχέση με τους Συλλόγους Γονέων.

“Κανένας Σύλλογος δεν έχει απευθυνθεί σε εμάς λέγοντας ότι αρνείται τα Self Test. Η δική μας πρόθεση και απαίτηση άλλωστε ήταν εξ αρχής η διενέργεια μαζικών τεστ. Εμείς διαφωνούμε με τα Self Test, αλλά για άλλο λόγο. Θεωρούμε ότι τα μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ πρέπει να γίνονται με κρατική ευθύνη και όχι ατομική”, δηλώνει.

Στέλνονται επιστολές στα σχολεία από μειοψηφία γονέων – αρνητών των Self Test

Η καθηγήτρια σε Γυμνάσιο του Ευόσμου και μέλος της Ε’ ΕΛΜΕ, Πόπη Σεραϊδάρη, γνωστοποιεί στο grtimes.gr ότι τις τελευταίες ημέρες στέλνονται στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη χώρα, επιστολές από γονείς, οι οποίοι δηλώνουν την άρνησή τους στο να υποβάλουν τα παιδιά τους σε Self Test.

“Επικαλούνται το σύνταγμα και τα δικαιώματά τους. Οι ίδιοι, ήταν αρνητές των εμβολίων και αρνητές της μάσκας στο παρελθόν. Για άλλη μία φορά οι εκπαιδευτικοί, που είναι τα εκτελεστικά όργανα και είναι μπροστά, απειλούνται. Δεν μου κάνει καμία εντύπωση η δράση αυτής της ομάδας ατόμων διότι απασχόλησαν και στο παρελθόν για άλλους λόγους”, εξηγεί.

«Ο κόσμος είναι πιεσμένος από τις “υπερβολές” στα μέτρα»

Η ίδια εκτιμά, την ώρα που ο κόσμος είναι πιεσμένος από τις “υπερβολές” στα μέτρα αναφερόμενη στην απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίς το απόγευμα και την απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων, είναι φυσικό να επηρεάζουν οι ακραίες απόψεις.

“Για τα νέα παιδιά, που είναι καθηλωμένα ολημερίς σε μία οθόνη, αυτές οι θεωρίες θα έχουν πέραση. Είχαμε περιπτώσεις μαθητών που μας ανακοίνωσαν ότι συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο ενάντια στα περιοριστικά μέτρα. Είναι αντίδραση στον εγκλωβισμό και στους περιορισμούς. Γονείς και μαθητές βλέπουν το μάταιο όλων αυτών των απαγορεύσεων και αυτές οι ομάδες έχουν διασυνδέσεις και τους εκμεταλλεύονται. Θα βρεθούν κάποιοι που θα παρασυρθούν αλλά θα είναι μειοψηφία. Οι περισσότεροι θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο”, εξηγεί.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments