....

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ: 4 ΒΑΣΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ


Αν η γυμναστική είναι βασικό μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας, τότε βρίσκεστε ήδη σε καλό δρόμο για να έχετε συνολικά καλή υγεία. Ωστόσο, αν έχετε μόλις αρχίσει να γυμνάζεστε λίγο περισσότερο, μπορεί να μην είστε απόλυτα σίγουροι ποιο είδος γυμναστικής είναι το καλύτερο για εσάς. Επίσης, υπάρχουν και πολλά όργανα γυμναστικής τα οποία μπορεί να μην έχετε αποφασίσει αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα μιλήσουμε για μερικά από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το ποδήλατο γυμναστικής και τα οποία μπορεί να σας ωθήσουν, εντέλει, στη συγκεκριμένη επιλογή.


⦁    Cardio
Με το ποδήλατο γυμναστικής, και γενικότερα με την αερόβια άσκηση, μπορείτε να κάνετε πολύ καλό cardio και να ενδυναμώσετε τους μύες, την καρδιά και τα πνευμόνια σας, ενώ βελτιώνεται η ροή του αίματος και του οξυγόνου στο σώμα σας. Το καλό με το ποδήλατο, ειδικά αν το έχετε στο σπίτι, είναι ότι δημιουργεί μια κατάσταση άσκησης που μπορείτε να διαχειριστείτε. Μπορείτε να εναλλάσσετε μεταξύ έντονων και πιο χαλαρών γύρων, προσαρμόζοντας κάθε φορά την αντίσταση και, άρα, την ταχύτητα.


⦁    Διαχείριση βάρους
Με το στατικό ποδήλατο μπορείτε να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το βάρος σας, χάνοντας περισσότερες από 600 θερμίδες την ώρα, ανάλογα πάντα και με το δικό σας σώμα και την ένταση της γυμναστικής που κάνετε. Συνολικά δεν χάνετε τόσες θερμίδες με το ποδήλατο όσες θα χάνατε με έναν διάδρομο γυμναστικής. Βέβαια, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να κάνουν ποδήλατο για περισσότερη ώρα από όση μπορούν να τρέξουν. Οπότε η διαφορά μειώνεται χάρη στο χρόνο της γυμναστικής.


⦁    Χωράει πιο εύκολα στο σπίτι
Ένα ποδήλατο γυμναστικής θα χωρέσει λογικά πιο εύκολα στο σπίτι, ακόμη και αν δεν έχετε πολύ διαθέσιμο χώρο. Δεν είναι τόσο ογκώδες μηχάνημα όσο είναι, για παράδειγμα, ένας διάδρομος γυμναστικής. Εκτός αυτού, μπορεί να μετακινηθεί από δωμάτιο σε δωμάτιο με σχετική ευκολία.


⦁    Ασφάλεια
Αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο βασικά πλεονεκτήματα ενός τέτοιου οργάνου γυμναστικής. Η ασφάλεια είναι πολύ σημαντική όταν γυμναζόμαστε. Αν είστε αναγκασμένοι να κάνετε ποδήλατο στο δρόμο, αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, καθώς υπάρχει συνεχώς το ρίσκο του να συγκρουστείτε με κάποιο όχημα. Αλλά και στο βουνό, ειδικά αν δεν έχετε σχετική εμπειρία, η ποδηλασία ενέχει πολλούς κινδύνους. Επίσης, πρέπει να έχετε πάντα υπόψη σας και το ζήτημα του καιρού. Αν βρέχει και οι δρόμοι γλιστρούν, τότε η γυμναστική σε εξωτερικό χώρο γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη.


Αυτά είναι, λοιπόν, μερικά από τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου οργάνου γυμναστικής. Αν αναρωτιόσασταν κατά πόσο θα ήταν καλή επιλογή, θα λέγαμε πως δεν χρειάζεται να το σκέφτεστε άλλο!

Σχόλια - Facebook Comments