....

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΗΣΕ ΤΟΝ ΖΑΕΦ

Κατά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζόραν Ζάεφ μια γυναίκα τον ασπάσθηκε αλλά και τον γνώριζε όπως η ίδια είπε, πολλά χρόνια.

Είναι ο άνθρωπος που δεν λείπει από το πλευρό του πρωθυπουργού στα ταξίδια του στο εξωτερικό τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην πρόσφατη Ευρωπαϊκή περιοδεία του.

Πρόκειται για την πρέσβειρα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, τη διπλωματική σύμβουλο του πρωθυπουργού, η οποία  θεωρείται μία πεπειραμένη ανώτατη διπλωμάτης.

Με καταγωγή από τα Φιλιατρά, εισήλθε στη διπλωματική υπηρεσία το 1981 και το 2006 έγινε πρέσβειρα. Το βιογραφικό της είναι πλούσιο, όπως και οι σταθμοί της διπλωματικής της πορείας: Από το 2002 ως το 2007 διετέλεσε αναπληρώτρια Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ. Από το 2007 ως το 2012 υπήρξε επικεφαλής του γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια και το 2013 τοποθετήθηκε επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, θέση από την οποία εργάστηκε για την ελληνική Προεδρία στην ΕΕ.

Μάλιστα στο παρελθόν η πρέσβης Παπαδοπούλου είχε αποτελέσει αιτία για επεισόδιο μεταξύ του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και της Ντόρας Μπακογιάννη. Τότε, ο κ. Κοτζιάς είχε αποσύρει από τις Βρυξέλλες την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία ήταν η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στις Βρυξέλλες. Η κυρία Μπακογιάννη είχε ζητήσει να μην την πειράξουν, καθώς η απόδοσή της είχε κριθεί κάτι παραπάνω από καλή.

Τότε, η Ντόρα Μπακογιάνη είχε δηλώσει: «Αυτό που συμβαίνει σήμερα, ο κ. Κότζιας να διώκει πρέσβεις του επιπέδου της κυρίας Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ε.Ε. και να της προσφέρει θέση στο Ζαΐρ, αποδεικνύει ότι είναι μια πολιτική με εμπάθεια. Πυροβολούμε την άσκηση εξωτερικής πολιτικής. Ελπίζω να συνέλθει το υπουργείο Εξωτερικών».

Πάντως ανεξάρτητα από τις ικανότητες και το βιογραφικό της, η κυρία Παπαδοπούλου εντυπωσίασε με την οικειότητα και φυσικά τον ασπασμό της με τον Ζόραν Ζάεφ, άλλωστε όπως η ίδια απάντησε στην απορία ακόμα και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, η γνωριμία είναι παλιά…

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments