......

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ;

Μερικές γυναίκες είναι πολύ ευαίσθητες στις αλλαγές του σώματος τους και αντιλαμβάνονται σημάδια εγκυμοσύνης την πρώτη εβδομάδα της σύλληψης. Άλλες δεν παρατηρούν πρώιμα σημάδια και η πρώτη τους ένδειξη μπορεί να είναι η καθυστέρηση της περιόδου.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες όμως τα ίχνη της εγκυμοσύνης  στο γυναικείο σώμα δεν είναι μόνο η καθυστέρηση αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα ακόμη, όπως:
 
χαμηλά πονάκια
 
Όπως αναφέρουν οι γυναικολόγοι πολλές γυναίκες αισθάνονται κράμπες στη μήτρα στην αρχή της εγκυμοσύνης. Όμως αυτός δεν είναι λόγος ανησυχίας αφού ο πόνος αυτός δείχνει ότι μεγαλώνει η μήτρα για να αναπτυχθεί το έμβρυο.

ναυτία και εμετός
 
Ένα από τα συμπτώματα που βασανίζουν τις γυναίκες στο πρώτο τρίμηνο είναι οι πρωινές ναυτίες. Μπορεί να ξεκινήσουν άμεσα αν και συνήθως εμφανίζονται μετά την έκτη εβδομάδα κύησης.
 
αλλαγές στη λίμπιντο
 
Το σώμα στην διάρκεια της εγκυμοσύνης μεταμορφώνεται και μαζί αλλάζει  και η σεξουαλικότητα. Επομένως αναφέρουν οι ειδικοί η πεσμένη λίμπιντο διαρκεί όσο και η εγκυμοσύνη για αυτό δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.
 
πόνοι στο στήθος
 
Κατά την διάρκεια της  εγκυμοσύνης το στήθος παρουσιάζει αλλαγές, μία από αυτές είναι και ο πόνος αλλά και η αύξηση του.
 
συχνοουρία
 
Η συχνοουρία μπορεί να αποτελεί σημάδι εγκυμοσύνης. Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να ξεκινήσει στην αρχή της εγκυμοσύνης και να συνεχιστεί μέχρι το τρίτο τρίμηνο.
 
παράξενες... επιθυμίες
 
Οι ξαφνικές λιγούρες για τουρσί, φράουλες ή παγωτό (κ.α.) ενδεχομένως και να αποτελεί σημάδι της εγκυμοσύνης.
 
κούραση και υπνηλία
 
Συνήθως το αίσθημα κόπωσης αλλά και της υπνηλίας μπορεί να αποτελέσουν  ένα πρώιμο σύμπτωμα εγκυμοσύνης.
 
εξογκώματα Μοντγκόμερι
 
Εξογκώματα Μοντγκόμερι ονομάζονται ορισμένες «φουσκωμένες» περιοχές στο στήθος. Μοιάζουν σαν να ξεπροβάλει νέα θηλή αλλά είναι απολύτως φυσιολογικά. Αρκετές γυναίκες επιχειρούν να τα «σπάσουν». Ωστόσο είναι μια διαδικασία επίπονη, μη αναγκαία και επικίνδυνη, καθώς μπορεί να προκληθεί μόλυνση.
 
αλλαγές στο δέρμα
 
Το δέρμα κατά την εγκυμοσύνη δέχεται διάφορες αλλοιώσεις που οφείλονται σε ορμονικές ή μηχανικές αλλαγές.
 
διαρροή γάλακτος
 
Μία από τις αλλαγές που φέρνει η εγκυμοσύνη είναι η διαρροή γάλακτος από τις θηλές. Το γάλα αυτό ονομάζεται πρωτόγαλα και σημαίνει ότι το στήθος σας προετοιμάζεται για το θηλασμό.
 
συσπάσεις Braxton Hicks
 
Αρκετές γυναίκες βιώνουν «ψεύτικες» συσπάσεις κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, γνωστές και ως Braxton Hicks. Οι συσπάσεις αυτές μπορεί να εμαφνίζονται κάθε 10 με 20 λεπτά μετά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.
 
τεστ εγκυμοσύνης
 
Διαβάσατε αναλυτικά τις οδηγίες χρήσεις πριν το κάνετε.Να σημειωθεί εδώ ότι τα περισσότερα τεστ εγκυμοσύνης δεν διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους, τόσο στην διαδικασία όσο και στην τιμή. Πάμτως καλό είναι να επαναλάβετε το τεστ μετά από λίγες ημέρες.
 
υπερηχογράφημα
 
Αν το έμβρυο φανεί στο υπερηχογράφημα τότε δεν μιλάμε για σύμπτωμα ή σημάδι αλλά για βεβαιότητα.

http://www.ygeianews.gr/

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments