....

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΡΡΗ, ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ ΚΑΙ ΠΙΛΑΒΙΟΥ

Την άσκηση ποινικών διώξεων για απιστία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή,

των πρώην πρόεδρων Βασίλη Γκαγκάτση και Σοφοκλή Πιλάβιου, του πρώην αναπληρωτή προέδρου και νυν συμβούλου Γιάννη Οικονομίδη, καθώς και 23 μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας παρήγγειλε ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου για τις κάρτες υγείας των αθλητών που φέρονται να ζημίωσαν το δημόσιο με περισσότερα από εννέα εκατομμύρια ευρώ.

Τα παραπάνω πρόσωπα συμμετείχαν στις συνεδριάσεις κατά τις οποίες ελήφθησαν οι επίμαχες αποφάσεις για την έκδοση της κάρτας υγείας.

Ειδικότερα η υπόθεση αφορά δυο συμβάσεις της ΕΠΟ με ισάριθμες εταιρίες που ανέλαβαν να πραγματοποιούν ιατρικές μετρήσεις σε ποδοσφαιριστές έναντι υψηλού αντιτίμου. Ωστόσο -όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που διενήργησε η επίκουρη εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Αγγελική Κουρινιώτη- οι συμβαλλόμενες εταιρείες, αν και εισέπραξαν το ακριβό αντίτιμο για το σύνολο των εξετάσεων που όφειλαν να πραγματοποιήσουν, εντούτοις από τις περίπου 1,5 εκατομμύριο μετρήσεις που θα έπρεπε να γίνουν, ολοκληρώθηκαν μόνον οι 15.530!

Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα ειδικά για την περίοδο 2006-2011 η ΕΠΟ πλήρωσε 9,7 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 1,5 εκατ. μετρήσεις, όμως στην πραγματικότητα αυτές οι μετρήσεις δεν έγιναν ποτέ. Μάλιστα σε έλεγχο που διενεργήθηκε από το ΣΔΟΕ τον Μάρτιο του 2012 εντοπίστηκαν οι επίμαχες συμβάσεις.

Η πρώτη σχετική σύμβαση υπογράφηκε στις 22/9/2005 μεταξύ της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της εταιρίας OPEDEK A.E και προέβλεπε το σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός κεντρικού συστήματος παρακολούθησης ιατρικών πληροφοριών που θα προέκυπταν από τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβάλλονταν οι αθλητές, την παράδοση 53 σταθμών τηλεμετρίας στις τοπικές ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες σε χώρους που θα υποδείκνυε η ΕΠΟ καθώς και την έκδοση 250.000 smart cards για τους ποδοσφαιριστές των Ομοσπονδιών.

Οι αθλητές θα έπρεπε να υποβάλλονται σε τηλεμετρίες, τα αποτελέσματα των οποίων θα συγκεντρώνονταν σε μια Κεντρική Μονάδα που θα παρακολουθούσαν εξειδικευμένοι ιατροί. Έτσι ανά πάσα στιγμή οι ιατροί θα γνώριζαν το ιστορικό του κάθε ποδοσφαιριστή. Στην ίδια σύμβαση οριζόταν το ποσό των 11.6 ευρώ ως το κόστος της κάθε μέτρησης που θα πραγματοποιούνταν. Σε περίπτωση, δε, που τελικά γίνονταν λιγότερες από 250.000 μετρήσεις η ΕΠΟ αναλάμβανε να πληρώσει τη διαφορά!

Προηγουμένως η ΕΠΟ είχε επιχορηγηθεί από την ΟΥΕΦΑ με 1 εκατομμύριο ευρώ γι' αυτό ακριβώς το σκοπό. Η εταιρία όμως με την οποία υπογράφηκε η σύμβαση απορροφήθηκε και η σύμβαση παρέμεινε σε ισχύ με την εταιρία PC SYSTEMS, ενώ υπογράφηκε καινούργια σύμβαση στις 19/2/2010 για την αξιόπιστη μεταφορά βιολογικών δειγμάτων των αθλητών και τη διενέργεια ειδικών εξετάσεων.


http://www.newsbomb.gr/

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments