....

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ

 

Σε μία κομπίνα με πλαστά ένσημα είχε επιδοθεί ένα υπάλληλος του ΙΚΑ Παλλήνης, ο οποίος είχε στη διάθεσή του τις καρτέλες των ασφαλισμένων της περιοχής και έτσι με το... αζημίωτο μπορούσε να επιφέρει αλλαγές σε αυτές.

Ο υπάλληλος όμως, εντοπίστηκε από τις αρχές και μάλιστα, ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της απάτης, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50). Παράλληλα, ασκήθηκαν διώξεις για τα ίδια αδικήματα κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς που χειρίστηκε την προκαταρκτική εξέταση, εντόπισε σήμερα με πληροφορίες, συνολικά 31 περιπτώσεις όπου ένσημα στις καρτέλες των ασφαλισμένων είναι πλαστά. Μάλιστα, η ζημία που φέρεται να προκλήθηκε στο ελληνικό Δημόσιο, υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ. Στην υπόθεση δεν αποκλείεται να εμπλέκεται και ένας λογιστής ο οποίος εμφανίζεται ότι αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον υπάλληλο και στους ενδιαφερόμενους ασφαλισμένους.

Από την έρευνα προέκυψε πως ο υπάλληλος του ΙΚΑ, ο οποίος πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί, αλλοίωνε καρτέλες ενσήμων ασφαλισμένων του ΙΚΑ προσθέτοντας πλαστά ένσημα. Στη συνέχεια καταχωρούσε τα νέα στοιχεία στο ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο παρουσίαζε στο τέλος αναληθή εικόνα. Κατά τις εισαγγελικές αρχές, οι ενέργειες του κατηγορούμενου πλέον άνδρα λάμβαναν χώρα με την καταβολή αντιτίμου από την πλευρά των ενδιαφερόμενων.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή Διαφθοράς ο οποίος και θα ερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments