Ποια στελέχη της ΝΔ οργανώνονται ή σκέφτονται να κατέβουν στις επόμενες εκλογές
Μπορεί η ηγεσία του κόμματος και η κυβέρνηση να απορρίπτει μετά βδελυγμίας τα σενάρια εκλογών,
όμως λίγο το αδιέξοδο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και λίγο οι παραιτήσεις μελών της κυβέρνησης με σκοπό να μην έχουν κώλυμα εκλογιμότητας, αποτέλεσμα όλοι να βλέπουν και να μιλούν για εκλογές.
Ποιοι όμως είναι οι Νεοδημοκράτες που εκτός από συζητήσεις έχουν αρχίσει και να οργανώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία;
Σύμφωνα με την Μακεδονία της Κυριακής και το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Πλάκα, οι βουλευτές της ΝΔ επιδεικνύουν ιδιαίτερη κινητικότητα, που δεν συνηθίζεται σε μη προεκλογικές περιόδους. Παράλληλα, υποψήφιοι θα είναι ξανά οι γενικοί γραμματείς Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος και Εργασίας Παναγιώτης Κοκκόρης, που θα υποβάλουν σύντομα τις παραιτήσεις τους, ο Δημήτρης Πανοζάχος, ο περιφερειακός σύμβουλος Παντελής Καζαντζίδης, η Βίκυ Νάκου, μέλος του δ.σ. του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, η Μαρία Μήτσιου κ.ά.
«Δεξαμενές» υποψηφίων θα είναι για άλλη μία φορά το περιφερειακό και το δημοτικό συμβούλιο, ενώ ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης Μηνάς Σαμαντζίδης ήδη κάνει επαφές για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.
Είναι γνωστό ότι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης θα είναι η πρώην δημοτική σύμβουλος και αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Άννα Ευθυμίου, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα, μεταξύ των νέων ονομάτων που έχουν ακουστεί και αυτά του περιφερειακού συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου Βασίλη Γάκη, καθώς και του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Κούβελα.
Έχει συζητηθεί ακόμη το όνομα του αντιδημάρχου του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Μανώλη Ιωαννίδη, ενώ έχει γίνει πρόταση στον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παπαδόπουλο.
Στη Β” περιφέρεια Θεσσαλονίκης ανοικτή παραμένει μία νέα υποψηφιότητα της περιφερειακής συμβούλου Πόπης Καλαϊτζή η οποία ωστόσο σημειώνει πως προτεραιότητα είναι η εργασία της στην Γερμανία αλλά και τα καθήκοντα που έχει στην περιφέρεια.
Εκ νέου υποψήφιος αναμένεται να είναι ο Παντελής Τσακίρης, ενώ νέα υποψηφιότητα θα είναι αυτή του Δημήτρη Βαρτζόπουλου, πρώην υφυπουργού Υγείας, ο οποίος παραιτήθηκε προ ημερών από τη θέση του γενικού γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης, ώστε να μην υπάρχει κώλυμα εκλογιμότητας.
Επίσης συζητώνται τα ονόματα του αντιπεριφερειάρχη Θεοφάνη Παπά, πρώην δημάρχου Σοχού, και του περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Καγιά. Ο πρώην βουλευτής και πρώην δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης διαψεύδει τα σενάρια περί επιστροφής του στην κεντρική πολιτική σκηνή στην παρούσα συγκυρία.


Σχόλια - Facebook Comments