..

ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ – ΠΑΡΑΛΙΜΝΗΣ

Παρά τη συνεχή βροχόπτωση, κάτοικοι των περιοχών Πέλλας, Ημαθίας και Θεσσαλονίκης προέβησαν σε ειρηνική διαμαρτυρία, στον δρόμο Γιαννιτσών – Παραλίμνης, στη στροφή των εκκοκκιστηρίων Παυλίδη.

Η διαμαρτυρία έγινε για όσα συνέβησαν μεταξύ αλλοδαπών και Ελλήνων μαθητών στα ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών, υπήρξε πρόκληση, αλλά και υβριστικές εκφράσεις από πλευράς αλλοδαπών μαθητών, με έναν ειδικά να απαντά με πολύ σκληρά λόγια, στα οποία γινόταν αναφορά για “μάνες” και “γονείς”.

Υπήρξε συμπλοκή, τραυματισμοί και νοσοκομειακές περιθάλψεις, που δείχνουν οτι το επεισόδιο ήταν άγριο. Στη διαμαρτυρία υπήρξαν πλακάτ με συνθήματα κατά των μεταναστών, ζητώντας την “ασφάλεια των παιδιών”, εξαιτίας όσων έγιναν στις ως άνω αναφερόμενη σχολική μονάδα της πόλης των Γιαννιτσών.

Η συγκέντρωση που έγινε το μεσημέρι, ήταν υπό το διακριτικό βλέμμα της αστυνομίας. Οι διαμαρτυρόμενοι πήγαν σε ξενοδοχειακή μονάδα που βρίσκεται λίγο πιο κάτω απο το σημείο διαμαρτυρίας και το οποίο φιλοξενεί από ανήλικα έως και πάνω από 18 ετών ασυνόδευτα παιδιά και εφήβους.

Πηγή: pellanews.gr

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments