....

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ

Κραουνάκης για συναυλία Πρωτοψάλτη: «Είναι πολύ σιχαμερό, θα κινηθώ νομικά»

Ιδιαίτερα ενοχλημένος είναι ο Σταμάτης Κραουνάκης για το γεγονός ότι η κινητή συναυλία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη, το περασμένο Σάββατο, έκανε στάση στο Μέγαρο Μαξίμου

Ενοχλημένος εμφανίζεται ο Σταμάτης Κραουνάκης για το γεγονός ότι η κινητή συναυλία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη, το περασμένο Σάββατο, πέρασε από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο γνωστός καλλιτέχνης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, μιλώντας στο Κόκκινο, τονίζοντας πώς έπρεπε να έχει ερωτηθεί τόσο ο ίδιος όσο και η Λίνα Νικολακοπούλου - που είναι οι δημιουργοί κάποιων από τα πασίγνωστα κομμάτια που ερμήνευσε η τραγουδίστρια.

Η δημοφιλής ερμηνεύτρια Αλκηστις Πρωτοψάλτη, είχε την ιδέα να πραγματοποιήσει αφιλοκερδώς μια συναυλία πάνω σε ένα φορτηγό, με τίτλο «Από τον δρόμο με αγάπη», περιδιαβαίνοντας δρόμους και συνοικίες της πρωτεύουσας, μια ιδέα που στήριξε ο δήμος Αθηναίων. Το Σάββατο το πρωί, με αφετηρία την Τεχνόπολη, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη πέρασε από πολλά σημεία της Αθήνας, όπως και από το Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να βγαίνει στον δρόμο για να ακούσει αλλά και να μιλήσει στην τραγουδίστρια.

Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο Σταμάτης Κραουνάκης είπε: «Η Άλκηστις σε όλη την πορεία της ήταν άνθρωπος της περιπέτειας, δραστήριος, πρωτοστάτησε στην δημιουργία μίας νέας παρουσίασης για τα τραγούδια, με ρίσκο και κόστος, για να ανοίξει η ομπρέλα των συνεργατών, να υπάρξει μία νέα αισθητική. Αλλά αυτό που έγινε είναι πολύ σιχαμερό, δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι, έγινε βιασμός του πνευματικού μου δικαιώματος, συνέχισε, όσο κι αν γράφουν τα τσιράκια της κυβέρνησης. Έγινε οργανωμένη παραγωγή από την Τεχνόπολη, οπωσδήποτε εν γνώσει του δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη (αλλά και εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου). Και η Άλκηστη «τον έδωσε» τον Κ. Μητσοτάκη, ότι τηλεφώνησε ο Μητσοτάκης στον Μπακογιάννη να πάει το φορτηγό έξω από το Μαξίμου. Ηθικά, θα έπρεπε να έχω ερωτηθεί εάν θέλω το τραγούδι μου να παιχτεί έξω από το Μαξίμου σε κατάσταση πανδημίας μπροστά στον Μητσοτάκη που καθόλου δεν χωνεύω, είναι σαφές. Θα έπρεπε να έχω ερωτηθεί και εγώ και η Νικολακοπούλου. Τώρα, έχω έναν νόμιμο δρόμο που θα ακολουθήσω, είναι ήδη στα χέρια της δικηγόρου μου. Και Θα διεκδικήσω με κάθε τρόπο μέχρι τελευταία ρανίδα την αμοιβή των 100.000-120.000 εργαζόμενων του μουσικού χώρου που δεν εντάσσονται στο πλαίσιο που έχει φορμάρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», τόνισε ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη μιλώντας στο OPEN TV και τη Νίκη Λυμπεράκη, είπε για τις επικρίσεις αναφορικά με τη συναυλία της: «Δεν φανταζόμουν αυτές τις αντιδράσεις. Οταν σκέφτηκα αυτή την ιδέα για τη συναυλία και την πρότεινα στον δήμαρχο Αθηναίων για να την κάνουμε με όλα τα μέτρα προφύλαξης ήταν κάτι που βγήκε, πραγματικά, μέσα από την καρδιά μου. Ηταν μια ιδέα να περάσει η μουσική σαν αεράκι μέσα από τα παράθυρα, τα μπαλκόνια, τις πόρτες και να δώσει λίγη χαρά και αισιοδοξία στους συμπολίτες μας.

Ηταν το δικό μου ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία, στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, σε όλους όσοι μας βοήθησαν και μας στήριξαν για να κρατηθούμε στη ζωή αυτές τις 45 ημέρες που ήμουν κι εγώ μέσα στο σπίτι. Ηταν ένα μικρό δώρο στους συμπολίτες μου που άντεξαν και αντέχουν μέσα σε όλο αυτό που συμβαίνει με τον κορονοϊό».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments