Μετά τους γιατρούς και τις νοσοκόμες το παραληρών σύστημα αφήνει και τις εκκλησίες χωρίς ιερείς, ενώ βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει ο εορτασμός των Χριστουγέννων. Με μεθόδους που ούτε οι άπιστοι Οθωμανοί και τα κτήνη της Βέρμαχ δεν τόλμησαν, η Εκκλησία κινδυνεύει να διαρραγεί.

Σε αποκεφαλιστές ιερέων έχουν μετατραπεί οι θεριακλήδες Μητροπολίτες, δίνοντας εξετάσεις υποταγής στο πολιτικό σύστημα και τα ΕΣΠΑ. Στην πυρά της Ιεράς Εξέτασης η Ορθοδοξία. 

Με μια μεσαιωνικού τύπου απόφαση ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, Διονύσιςο Δ’, έθεσε σε αργία 14 ιερείς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της covid-19, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των  πιστών.

Οι πιστοί στις ενορίες και στα χωριά της Ζακύνθου είναι αναστατωμένοι για την πρωτοφανή απόφαση και πέταξαν στους δρόμους της πόλης της Ζακύνθου “τρικάκια” εναντίον της απόφασης. Στο κείμενο τους κατηγορούν την Μητρόπολη Ζακύνθου για “απάνθρωπες και παράνομες ενέργειες”, ότι η συμπεριφορά του ιεράρχη έχει διαταράξει την ψυχική γαλήνη του ποιμνίου.

Η κατάσταση που δημιουργείται πλέον στο νησί είναι δύσκολη, καθώς εάν οι ανεμβολίαστοι ιερείς επιμείνουν στην απόφασή τους να μην εμβολιαστούν και είναι βέβαιο πως θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στις ενορίες και στα χωριά της Ζακύνθου, που θα μείνουν χωρίς ιερείς και ακολουθίες, ενόψει Χριστουγέννων. Ο παπάς στα μικρά χωριά  εκτός από θρησκευτικός λειτουργός, είναι στηλοβάτης, διδάσκαλος, ψυχαναλητής, συμπαραστάτης σε ξεχασμένα γερόντια. Χωριά χωρίς παπά είναι χωριά χωρίς πυξίδα.

Αυτό είναι το κείμενο της διαμαρτυρίας