WWW.TASTV.GR

ΠΟΛΑΚΗΣ : ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ [VIDEO PHOTOS]

Το ΕΣΥ θυσιάστηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας και σήμερα η κυβέρνηση το οδηγεί σε ολοκαύτωμα, δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης που πραγματοποίησε περιοδεία την περασμένη Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στα νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας, αλλά και ανοιχτή ομιλία το βράδυ της ίδιας ημέρας σε μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην αίθουσα του ΦΟΕ Έδεσσας.
Η επίσκεψη του βουλευτή του Σύριζα έγινε μια μέρα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι κλείνει ουσιαστικά η ΜΕΘ Έδεσσας σε μια περίοδο μάλιστα που η Μακεδονία και ο νομός Πέλλας «βράζουν» από δεκάδες νέα κρούσματα.
Ο πρώην υπουργός επισκέφτηκε πρώτα το Νοσοκομείο Γιαννιτσών, συνοδευόμενος από την βουλευτή Πέλλας του Σύριζα Θεοδώρα Τζάκρη, την βουλευτή Θεσσαλονίκης και Τομεάρχη Υγείας Θεοδώρα Αυγέρη και τον Συντονιστή της ΝΕ Σύριζα – ΠΣ Πέλλας Γιώργο Σγορούδη. Άλλωστε διοργανώτρια της εκδήλωσης ήταν η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος.


Έξω και από τα δυο νοσοκομεία υπήρχαν συγκεντρώσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που διαμαρτύρονταν για την αναστολή συναδέλφων και τραγικές ελλείψεις στις κλινικές από νοσηλευτές, ενώ συνεχώς υπάρχουν απαράδεκτες μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.
Ο κ. Πολάκης συναντήθηκε με τους υγειονομικούς που τέθηκαν σε αναστολή δηλώντας πως πρώτη φορά τιμωρούνται εργαζόμενοι και διώκονται για μη υπακοή σε κυβερνητική εντολή και όχι για παράβαση καθήκοντος, τονίζοντας πως πέρα από την σημαντικότητα του εμβολιασμού, η κυβέρνηση έχει αποτύχει που τόσο καιρό δεν έχει καταφέρει να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί. Ζήτησε από τους διοικητές των δυο νοσοκομείων να βάλουν πλάτη στην επιθυμία της κυβέρνησης να ξαναγυρίσουν οι εργολάβοι στην καθαριότητα, την σίτιση και την φύλαξη και να προστατεύσουν τα χρήματα του δημοσίου.
Τόνισε πως είναι απαράδεκτο και εγκληματικό να κλείνει μια ΜΕΘ δημόσιου νοσοκομείου, πως η Πέλλα είχε αρκετούς νεκρούς από covid και πως οι μισοί θάνατοι που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα στην διάρκεια της πανδημίας ήταν εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας. Ζήτησε από τους ίδιους τους γιατρούς και την διοίκηση να αγωνιστούν να κρατήσουν την ΜΕΘ γιατί αλλιώς το νοσοκομείο της Έδεσσας θα γίνει κέντρο υγείας και θα κλείσουν κι άλλες κλινικές.
Ο πρώην υπουργός έκανε εκτενή αναφορά για το έργο του ΣΥΡΙΖΑ στην δημόσια υγεία, για την αποκάλυψη σκανδάλων στο ΚΕΛΠΝΟ και την ρήξη με εργολάβους και εταιρίες για να σταματήσει η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος. Μίλησε για τον κίνδυνο συγχώνευσης των νοσοκομείων που θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του κόσμου, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν είναι μια απέραντη πεδιάδα και έχει ανάγκη λόγω θάλασσας και βουνών, να υπάρχει πρωτοβάθμια περίθαλψη σε κάθε περιοχή της χώρας. Αναφέρθηκε στους δυο Αξονικούς Τομογράφους στα δυο νοσοκομεία που αγοράστηκαν επί των ημερών του, τον εξωδικαστικό αγώνα με την Siemens που έφερε πρόσθετα μηχανήματα στα ιδρύματα της Πέλλας και φυσικά την εξόφληση όλων των χρεών των δυο νοσοκομείων και τα ταμειακά αποθέματα που άφησε.
Ο Παύλος Πολάκης επισήμανε πως τα μονοκλωνικά θα έσωζαν κόσμο αν ερχόντουσαν από την αρχή και ότι δυστυχώς η νοσηρότητα εκτός covid ήταν μεγάλη λόγω έλλειψης ΜΕΘ. Άλλο η θυσία του ΕΣΥ κι άλλο το ολοκαύτωμα που έρχεται. Άλλο να φεύγουν 2 γιατροί από τον Ευαγγελισμό που έχει 70 και άλλο από Γιαννιτσά που έχει 4 στην ίδια ειδικότητα. Η χώρα μας έχει μεγάλη θνητότητα. Βρίσκεται στην 3η θέση από τις χώρες που δεν τα πήγαν καλά, σε αναλογία με τον πληθυσμό.

Η κεντρική του ομιλία ήταν πραγματικά αποκαλυπτική παρακολουθήστε την παρακάτω στο βίντεό μας.

P1422546 P1422547 P1422549 P1422552 P1422555 P1422558 P1422560 P1422562 P1422565 P1422567 P1422568 P1422569 P1422573 P1422574 P1422575 P1422582 P1422592

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments