....

"ΠΟΛΕΜΟΣ" ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΣ UBER-ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΥΤ/ΤΑ [ΒΙΝΤΕΟ]

Κορυφώνεται η κόντρα ανάμεσα σε οδηγούς και ιδιοκτήτες ταξί στη Ρόδο και σε οδηγούς της εταιρείας Uber, με τους πρώτους να προκαλούν σοβαρές υλικές ζημιές σε οχήματα της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την rodiaki.gr, τα επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 27 Απριλίου στην έδρα της εταιρείας Uber στη Ρόδο στην οδό Ηλία Βενέζη.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα, προκλήθηκαν φθορές σε δεκάδες οχήματα τα οποία ανήκουν στην εταιρεία, ενώ κάποια οχήματα εντοπίστηκαν αναποδογυρισμένα.

Ρόδος

Ρόδος

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ζημιές ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Οι κάτοικοι της περιοχής σε δηλώσεις τους στην rodiaki.gr ανέφεραν ότι όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα λεπτά, όταν εξαγριωμένοι οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί προκάλεσαν φθορές ακόμη και σε δύο αυτοκίνητα ιδιωτών και ένα μοτοποδήλατο που ήταν σταθμευμένα στο χώρο.

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί και άλλα επεισόδια εντός κι εκτός της πόλης της Ρόδου, μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και οδηγών της εταιρείας uber και μάλιστα τρεις από αυτούς συνελήφθησαν και προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Ρόδου.

Ρόδος

Ρόδος

 

Αντιδρούν και οι ιδιοκτήτες ταξί στην Κέρκυρα

«Μας αφήνει εντελώς έκθαμβους εδώ και λίγες μέρες η ασύστολη παραπλάνηση που σκοπίμως διαρρέει η UBER GREECE περί «απόβασης» της στην Κέρκυρα»  σημειώνει το Σωματείο Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ.

«Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της υφαρπαγής του μεταφορικού έργου στο νησί μας, το φαινόμενο εξελίσσεται σε μάστιγα καθώς πληθώρα ΙΧΕ αυτοκινήτων με ιδιώτες οδηγούς ή μισθωμένα ΙΧΕ αυτοκινήτων με οδηγό, οι οποίοι χωρίς καμία σχετική άδεια και κατά παράβαση πληθώρας διατάξεων του νόμου και χωρίς την τήρηση κανενός μέτρου ασφαλείας υποκλέπτουν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ την εργασία μας.
Κρούμμε τον κώδωνα του κινδύνου. Στο νησί μας επιτελείται ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ. Καμία επικοινωνία δεν έχει προσπαθήσει η uber με τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, συνεπώς καμία υπηρεσία ταξί δεν προσφέρει στους κατοίκους και επισκέπτες!
Όμως προκαλεί σκοπίμως σύγχυση και πατάει στο εμπορικό όνομα του κλάδου μας. Ο πελάτης θεωρεί ότι καλεί ταξί και στην ουσία τον μεταφέρει ΙΧ αυτοκίνητο αμφιβόλου κόμιστρου, τεχνικών χαρακτηριστικών οχήματος, κανόνων ασφαλείας κ.ο.κ
Οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ΕΔΧ αυτοκινήτων της Κέρκυρας και των Παξών, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την εδραίωση κανενός καθεστώτος ανομίας και αυθαιρεσίας. Καλούμε τους πάντες να εφαρμόζουν τους ισχύοντες νόμους και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η εφαρμογή Uber Taxi Corfu δε λειτουργεί στην Κέρκυρα σε συνεργασία με καμία «κοινότητα των οδηγών ταξί» όπως προκλητικότατα δηλώνει η εκπρόσωπος της εφαρμογής. Αντιθέτως ενεργεί εν αγνοία και απουσία μας.
Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, και βεβαιώνουμε την Κερκυραϊκή κοινωνία ότι θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας προς προάσπιση του έργου μας και της υψηλού επιπέδου υπηρεσίας ταξί».

Στηρίζει τα σωματεία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί στηρίζει απόλυτα τις προσπάθειες των συναδέλφων στα σωματεία της Ρόδου και της Κέρκυρας και όπου χρειαστεί κατά τις UBER. Για μία ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες αθέμιτων τακτικών που στοχεύουν στην κατάκτηση μονοπωλίων στον τομέα των επιβατηγών μεταφορών.

Το ταξί έδωσε και θα συνεχίσει να δίνει αγώνες για δίκαιη κατανομή ευκαιριών σε όσους δραστηριοποιούνται στην συγκεκριμένη αγορά, με την προϋπόθεση ότι δεν πλήττουν τον κλάδο μας. Θα καταγγείλουμε κάθε παρατυπία που υπονομεύει οικονομικά τους αυτοκινητιστές ταξί σε οποιαδήποτε πόλη της χώρας μας. Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας και θα παρέχουμε οποιαδήποτε αγωνιστική ή δικαστική βοήθεια χρειαστεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments