......

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣΗ συζήτηση για την "πορεία του Πολυτεχνείου" δυστυχώς δεν έχει αφετηρία τον υγειονομικό κίνδυνο.  Έχει να κάνει με την ιδεολογική εμμονή της δεξιάς με τον εορτασμό του. Έχει να κάνει με την ιστορική αποχή της από έναν ακόμη εθνικό αγώνα. Έχει να κάνει με το ότι η Αποστασία έφερε τη Χούντα. Το πρόβλημα είναι η ίδια η μνήμη του Πολυτεχνείου.
    Μας είπατε κύριε Μητσοτάκη ότι «κάποιοι έχτισαν καριέρες πάνω του». Μετρήστε πόσοι έχτισαν καριέρα ως γόνοι πολιτικών τζακιών. Οι μέρες του Πολυτεχνείου, αποτελούσαν και αποτελούν αγκάθι για το σύστημα σας, που επιχειρούσε κάθε χρόνο να τις υπονομεύσει, χρησιμοποιώντας από τη συκοφάντηση μέχρι και την πιο άγρια τρομοκρατία και καταστολή. Η προσπάθεια να πληγεί η ουσία της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη και να αποκαθηλωθεί με κάθε τρόπο το μήνυμα αντίστασης ενός λαού, είναι προσπάθεια που συστηματικά βρίσκεται σε εξέλιξη.
    Η δυσανεξία της Δεξιάς απέναντι σε ότι σήμαινε η εξέγερση του Πολυτεχνείου, έγινε γνωστή ακόμη από την πρώτη επέτειο. Οι κυβερνήσεις της ΝΔ εκδήλωναν την απέχθειά τους στις εκδηλώσεις και την πορεία με απαγορεύσεις από το 1976. Δυο νεκρούς, πολλούς τραυματίες και όργιο αστυνομικής βίας. Ασφαλώς αυτές τις ημέρες νοσταλγεί ο υπουργός σας κ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος με τον αυταρχικό τρόπο που ανακοίνωσε την απαγόρευση, οδήγησε κόμματα και οργανώσεις, συλλογικότητες και εκπροσώπους του αντιδικτατορικού αγώνα, να δηλώνουν ότι η πορεία θα πραγματοποιηθεί. Η απαγόρευση κυκλοφορίας και συνάθροισης πάνω από 4 άτομα θυμίζει άλλες εποχές. Το σύνταγμα καταλύθηκε κάπως έτσι στις συγκεντρώσεις του 1967 και το 1973. 
    Εκπρόσωποι της αστυνομίας στα δελτία ειδήσεων, από σήμερα, μας υπόσχονται πως θα μας συνετίσουν και καλούν ως κατηγορούμενους, γιατρούς που δίνουν κάθε στιγμή μάχη για να κρατήσουν στη ζωή αυτόν τον λαό, γιατί έκαναν ανάρτηση στο διαδίκτυο καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείου. Είναι αλήθεια ότι και στην φωτογραφία βλέπουμε τον αρχιβασανιστή Ευάγγελο Μάλλιο το 1973 έξω από το Πολυτεχνείο, να λέει στο πλήθος «Σας μιλάω σαν πατέρας»……..
    Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία χωρίς να υπερβαίνει τα όρια του Κράτους Δικαίου. Η συγκέντρωση στο Εφετείο σας στοίχειωσε και ο μόνος που παραμένει ελεύθερος τελικά είναι ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος Παπάς. Όχι κύριε Μητσοτάκη στο Πολυτεχνείο δεν ήμασταν όλοι μαζί, κάποιοι ήταν με την χούντα!!!!
                                                                                                 

                                                                                                   Από το γραφείο τύπου

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments