....

ΤΟ «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

Σαρανταέξι χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, το μήνυμα «Ψωμί – Παιδεία- Ελευθερία» είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Οι αγώνες των φοιτητών και ολόκληρου του ελληνικού λαού εναντίων της χούντας των συνταγματαρχών, παραμένουν ζωντανοί στις μνήμες μας.

Η ιστορία δικαιώνει όλους αυτούς που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται για την δημόσια και δωρεάν  παιδεία, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών στα πανεπιστήμια, την υπεράσπιση του «ασύλου». Δικαιώνει όλους αυτούς που πολέμησαν την κατάργηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών, που η χούντα έβαλε στο «γύψο» την επταετία 1967 -1974. Στις μέρες μας η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να επιβάλλει με νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα το δόγμα «Νόμος και Τάξη». Ενάντια σε κάθε φωνή που συνεχίζει να αντιστέκεται, στους δρόμους, στα πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας.                                                                                                                       

Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας, τους πολίτες που δεν σκύβουν το κεφάλι, να συνεχίζουν να αντιστέκονται και να μάχονται για σταθερή δουλειά για όλους,  για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, για την προάσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων,  για δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία.

Σαρανταέξι χρόνια μετά, η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, η κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα, θα συνεχίζει να αποτελεί τον οδηγό των αγώνων μας.       

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΉΜΑΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments