......

ΤΟ POPART ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!

 

Το popart αναφέρεται στο καλλιτεχνικό κίνημα που αναπτύχθηκε αρχικά στη Μεγάλη Βρετανία και αργότερα στην Αμερική περί τα μέσα της δεκαετίας του '50. Μία από τις σημαντικότερες ίσως επιδράσεις της popart ήταν το γεγονός πως περιόρισε τη διάκριση ανάμεσα στις έννοιες της εμπορικής και υψηλής τέχνης.

Πλέον, έργα της popart βρίσκουμε παντού. Σε ρούχα, σε αξεσουάρ, σε μαξιλάρια και σεντόνια, σε ταπετσαρίες τοίχου ακόμη και σε κουρτίνες. Ο λόγος απλός· ζωηρά χρώματα και απλές και συχνά αστείες αναπαραστάσεις ανθρώπων.

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε την popart στο σπίτι μας;

Δύσκολα θα αποφάσιζε κάποιος να διακοσμήσει το σπίτι του με έργα της popart. Συνήθως προτιμάμε τις πιο απλές και ασφαλείς λύσεις, κινούμαστε σε μονοχρωμίες ή σε συνηθισμένα και κλασικά μοτίβα.

Εύκολα, όμως, μπορούμε να εντάξουμε εικόνες popart ακόμη και στο πιο κλασικά διακοσμημένο σπίτι.

Μια λύση λοιπόν είναι να επιλέξουμε να τοποθετήσουμε στα παράθυρα του σπιτιού μας ρόλερ σκίασης με ψηφιακή εκτύπωση από έργα της popart.

Έτσι θα πετύχουμε και καλύτερη σκίαση στο εσωτερικό του σπιτιού, αλλά και τα ρόλερ σκίασης θα αποτελέσουν έναν άλλο πίνακα ζωγραφικής.

Πώς θα ενσωματωθεί η popart στην υπόλοιπη διακόσμηση;

Αν αναρωτιέστε με ποιο τρόπο θα μπορέσετε να εντάξετε τα ρόλερ σκίασης στην διακόσμηση του σπιτιού σας, είναι απλό. Επιλέγοντας κομμάτια της popart είναι καλό να προτιμήσουμε να εντάξουμε στο σπίτι μας και κομμάτια σε έντονα χρώματα. Για παράδειγμα, μπορούμε να προσθέσουμε μια πολυθρόνα σε έντονο κόκκινο χρώμα. Ή ακόμη μπορούμε να «ντύσουμε» έναν από τους τοίχους του δωματίου με ταπετσαρία τοίχου σε έντονο χρώμα και κοντά στις αποχρώσεις που απεικονίζονται στα ρόλερ σκίασης.

Μια ακόμη έξυπνη λύση για να εντάξετε αρμονικά τα popart ρόλερ σκίασης στο χώρο σας είναι να επιλέξετε έπιπλα σε χρώματα βασικά, δηλαδή λευκό, μαύρο ή γκρι. Αυτό μπορεί να είναι μια πολυθρόνα, ένας καναπές ή ένα τραπέζι αν πρόκειται για το σαλόνι του σπιτιού σας. Αν αποφασίσετε να διακοσμήσετε με ρόλερ σκίασης σε popart τα παράθυρα στο υπνοδωμάτιό σας, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε το λευκό ή και το γκρι σε χαλιά, σκεπάσματα ακόμη και στους τοίχους.

Ό,τι κι αν αποφασίσετε να επιλέξετε, να είστε σίγουροι ότι τα ρόλερ σκίασης σε popart θα δώσουν έναν μοντέρνο τόνο στη διακόσμησή σας, θα προσδώσουν φωτεινότητα στο χώρο και θα αποτελέσουν έναν άλλο πίνακα ζωγραφικής όταν αυτά θα είναι κατεβασμένα, προστατεύοντας παράλληλα το εσωτερικό του σπιτιού σας από τις καυτές ακτίνες του ήλιου ιδίως το καλοκαίρι.

Μη φοβηθείτε λοιπόν να τολμήσετε να εντάξετε στους χώρους σας ρόλερ σκίασης σε έντονα και ζωηρά χρώματα με μοντέρνα σκίτσα σε συνδυασμό με αντίστοιχα έντονες ταπετσαρίες τοίχου σε έναν ή και σε περισσότερους τοίχους στο σπίτι σας.

Σχόλια - Facebook Comments