....

ΠΩΣ ΔΙΑΡΘΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ - Δήμητρα το νέο Οργανόγραμμα του Οργανισμού θα περιλαμβάνει δύο «κομμάτια».

Την Κεντρική Υπηρεσία και τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Οργανισμού. Στην Κεντρική Υπηρεσία θα υπάρχουν 4 γραφεία - τμήματα - υπηρεσίες, υπαγόμενα στην Διοίκηση του Οργανισμού. Υπαγόμενα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο θα είναι 4 Γενικές Διευθύνσεις (Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας, Γενική Διεύθυνση Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων, Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Γενική Διεύθυνση Διοικητικού Οικονομικού) και η Νομική Υπηρεσία). Η κάθε Γενική Διεύθυνση διαρθρώνεται σε επιμέρους διευθύνσεις και τμήματα. Όσον αφορά τη διάρθρωση των περιφερειακών μονάδων του Οργανισμού αυτές αποτελούνται από τα Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης επιπέδου διεύθυνσης τα οποία έχουν ως εξής:

  • Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεινής Οικονομίας με έδρα τα Ιωάννινα.
  • Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης Πεδινής Οικονομίας με έδρα τη Λάρισα.
  • Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης Νησιωτικής Οικονομίας με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.
  • Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης Περιαστικής Γεωργίας με έδρα την Πάτρα.
  • Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης Παραμεθορίων Περιοχών με έδρα την Κομοτηνή.

Το κάθε ένα από αυτά τα Κέντρα στελεχώνονται από 5 επιμέρους τμήματα.

Τα νέα ινστιτούτα αγροτικής έρευνας

Στα πλαίσια της Αγροτικής Έρευνας το Οργανόγραμμα προβλέπει την συγχώνευση και ανασύσταση 11 Ινστιτούτα Αγροτικής Έρευνας (το καθένα από αυτά σε επίπεδο Διεύθυνσης). Υπενθυμίζουμε ότι με το παλιό Οργανόγραμμα είχαμε 32 περίπου Ινστιτούτα, 20 σταθμούς και 1 κέντρο (52 παλαιές περιφερειακές μονάδες του πρώην ΕΘΙΑΓΕ). Τα νέα Ινστιτούτα θα έχουν ως εξής:

  • Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας με έδρα τη Ν. Πέραμο Καβάλας το οποίο προέρχεται από την αναδιάρθρωση των αντικειμένων έρευνας του υφιστάμενου ομώνυμού του Ινστιτούτου του συγχωνευθέντος ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.
  • Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών με έδρα τα Βασιλικά Θεσ/νίκης το οποίο προέρχεται από την αναδιάρθρωση των αντικειμένων έρευνας του υφιστάμενου ομώνυμού του Ινστιτούτου του συγχωνευθέντος ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.
  • Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωϊκής Παραγωγής με έδρα τα Γιαννιτσά Πέλλας το οποίο προέρχεται από την αναδιάρθρωση των αντικειμένων έρευνας των υφιστάμενων Ινστιτούτων του συγχωνευθέντος ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. Κτηνοτροφίας Γιαννιτσών και Μελισσοκομίας Χαλκιδικής (ονομάζεται Τμήμα Μελισσοκομίας και αποτελεί Τμήμα του νεοσύστατου Ινστιτούτου).
  • Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών με έδρα τη Θέρμη Θεσ/νίκης το οποίο προέρχεται από την αναδιάρθρωση των αντικειμένων έρευνας του υφιστάμενου ομώνυμού του Ινστιτούτου της Θεσ/νίκης του συγχωνευθέντος ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. και στο οποίο μεταφέρονται το αντικείμενο & οι δράσεις του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών Αθηνών του συγχωνευθέντος ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.
  • Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων με έδρα τη Θέρμη Θεσ/νίκης το οποίο προέρχεται από την αναδιάρθρωση των αντικειμένων έρευνας των υφιστάμενων Ινστιτούτων του συγχωνευθέντος ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. Σιτηρών, Προστασίας Φυτών Θεσ/νίκης, Βάμβακος & Βιομηχανικών Φυτών Θεσ/νίκης (το γνωστικό αντικείμενο που άπτεται της γενετικής βελτίωσης), του Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας (ονομάζεται Τμήμα Φυλλοβόλων, Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας και αποτελεί Τμήμα του νεοσύστατου Ινστιτούτου), του Καπνολογικού Ινστιτούτου Δράμας, του Κέντρου Γεωργικής Έρευνας Βόρειας Ελλάδας, του Σ.Γ.Ε Βαρδατών (ονομάζεται Τμήμα Ακρόδρυων και αποτελεί Τμήμα του νεοσύστατου Ινστιτούτου) και της Τράπεζας Γενετικού Υλικού.
  • Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων με έδρα τη Θέρμη Θεσ/νίκης, το οποίο προέρχεται από την αναδιάρθρωση των αντικειμένων έρευνας των υφιστάμενων Ινστιτούτων του συγχωνευθέντος ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. Εδαφολογίας Θεσ/νίκης, Εγγείων Βελτιώσεων, Εδαφολογίας Αθηνών (ονομάζεται Τμήμα Εδαφολογίας Αθηνών και αποτελεί Τμήμα του νεοσύστατου Ινστιτούτου) και Γεωργικών Μηχανών & Κατασκευών Αθηνών (ονομάζεται Τμήμα Γεωργικής Μηχανικής Αθηνών και αποτελεί Τμήμα του νεοσύστατου Ινστιτούτου).
  • Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών με έδρα τη Λάρισα, το οποίο προέρχεται από την αναδιάρθρωση των αντικειμένων έρευνας των υφιστάμενων Ινστιτούτων του συγχωνευθέντος ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. Κτηνοτροφικών Φυτών & Βοσκών Λάρισας, Βάμβακος & Βιομηχανικών Φυτών Θεσ/νίκης (το γνωστικό αντικείμενο που άπτεται των καλλιεργητικών πρακτικών), Χαρτογράφησης & Ταξινόμησης Εδαφών Λάρισας, Προστασίας Φυτών Βόλου (ονομάζεται Τμήμα Φυτοπροστασίας Βόλου και αποτελεί Τμήμα του νεοσύστατου Ινστιτούτου), Προστασίας Φυτών Πατρών (ονομάζεται Τμήμα Φυτοπροστασίας Πατρών και αποτελεί Τμήμα του νεοσύστατου Ινστιτούτου) και του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης & Τυποποίησης Βάμβακος, επιπέδου Τμήματος του νεοσύστατου Ινστιτούτου, που αποτελείται από τα Κέντρα Ποιοτικού Ελέγχου, Τυποποίησης & Ταξινόμησης Βάμβακος Καρδίτσας και Ορχομενού.
  • Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων με έδρα τα Ιλίσια Αττικής το οποίο προέρχεται από την αναδιάρθρωση των αντικειμένων έρευνας του υφιστάμενου Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων & Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων του συγχωνευθέντος ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.
  • Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων με έδρα τη Λυκόβρυση Αττικής το οποίο προέρχεται από την αναδιάρθρωση των αντικειμένων έρευνας των υφιστάμενων Ινστιτούτων του συγχωνευθέντος ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων Αθήνας, Οίνου, Γάλακτος Ιωαννίνων (ονομάζεται Τμήμα Γάλακτος και αποτελεί Τμήμα του νεοσύστατου Ινστιτούτου).
  • Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας & Κοινωνιολογίας με έδρα τα Ιλίσια Αττικής το οποίο προέρχεται από την αναδιάρθρωση των αντικειμένων έρευνας των υφισταμένων Ινστιτούτων του συγχωνευθέντος ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. Γεωργοοικονομικών & Κοινωνιολογικών Ερευνών & Ορεινής Αγροτικής Οικονομίας.
  • Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου με έδρα τα Χανιά Κρήτης το οποίο προέρχεται από την αναδιάρθρωση των αντικειμένων έρευνας των υφιστάμενων Ινστιτούτων του συγχωνευθέντος ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. Υποτροπικών Φυτών & Ελαίας Χανίων, Αμπέλου, Λαχανοκομίας & Ανθοκομίας Ηρακλείου, Προστασίας Φυτών Ηρακλείου, Αμπέλου Αθηνών (ονομάζεται Τμήμα Αμπέλου Αθηνών και αποτελεί Τμήμα του νεοσύστατου Ινστιτούτου), Ελαίας & Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας (ονομάζεται Τμήμα Ελαίας & Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας και αποτελεί Τμήμα του νεοσύστατου Ινστιτούτου), Ελαίας Κέρκυρας (ονομάζεται Τμήμα Ελαίας Κέρκυρας και αποτελεί Τμήμα του νεοσύστατου Ινστιτούτου) και του Σ.Γ.Ε. Μυτιλήνης (ονομάζεται Εργαστήριο Ελαιολάδου Μυτιλήνης και αποτελεί Εργαστήριο του νεοσύστατου Ινστιτούτου). Τα αναδιαρθρωμένα Ινστιτούτα του συγχωνευθέντος ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. Αμπέλου, Λαχανοκομίας & Ανθοκομίας Ηρακλείου και Προστασίας Φυτών Ηρακλείου αποτελούν το Τμήμα Αμπέλου, Λαχανοκομίας, Ανθοκομίας & Φυτοπροστασίας Ηρακλείου του νεοσύστατου Ινστιτούτου.

Δείτε εδώ ολόκληρη την πρόταση του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ Δήμητρα για το νέο οργανόγραμμα του Οργανισμού

Χρήστος Διαμαντόπουλος
xdiam@agrotypos.gr

http://www.agrotypos.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments