....

ΠΩΣ ΧΑΝΕΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

H διατροφή ως γνωστόν είναι πολύ σημαντική για την σωματική μας υγεία και την διαβίωση μας.


Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε κάποιες βασικές γνώσεις όσον αφορά ένα υγιείς διατροφικό πλάνο που να μπορούμε να ακολουθήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε.
Καταρχήν το σώμα μας και σε κατάσταση ηρεμίας αλλα και κατα την διάρκεια της γυμναστικής καίει τα δικά του καύσιμα που ειναι οι πρωτείνες, οι υδατάνθρακες και τα λίπη, βέβαια κατα την διάρκεια της γυμναστικής ο μεταβολισμός μας αυξάνει ρυθμούς και καίει περισσότερα καύσιμα ανάλογα με την προπόνηση που κάνουμε. Τα καύσιμα αυτά μας δίνουν τις θερμίδες που χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε.
Πάμε να τα αναλύσουμε λοιπόν.... Η ημερήσια πρόσληψη θερμίδων για να παραμείνουμε στα ίδια κιλά εξαρτάται απο το φύλλο μας, έτσι μια γυναίκα για μείνει στα κιλά της χρειάζεται να πάρει 35 θερμίδες ανα κιλο σωματικού της βάρος π.χ 55 κιλα*35 θερμίδες=1925 θερμίδες την μέρα!Έτσι με 1925 θερμίδες την μέρα μια γυναίκα μένει στα ίδια κιλα!!Πάμε στους άντρες που λόγω διαφορετικής δομής χρειάζονται 38 θερμίδες ανα κιλό σωματικου βάρους π.χ 80 κιλα*38 θερμίδες=3040 θερμίδες την μέρα και είμαστε στα ίδια κιλά. Άν καταφέρουμε να μειώσουμε τις θερμίδες που παίρνουμε την μέρα κατα 500 τότε θα έχουμε χάσει 0.5 εώς 1 κιλό την εβδομάδα,έτσι σε ένα μήνα μπορούμε να χάσουμε μέχρι 4 κιλά. Δεν θέλει κόπο θέλει τροπο!! Υπάρχουν διάφοροι θερμιδομετρητές στο εμπόριο( μικρά βιβλιαράκια) που μας λένε πόσες θερμίδες έχουμε στο κάθε φαγητό.
Πάμε στην δομή της διατροφής μας τώρα....Αυτή θα πρέπει να προέρχεται απο: 12-15% απο πρωτείνες, 55-58% απο υδατάνθρακες και 30% απο λίπη. Επίσης λαμβάνουμε απο τα φαγητά που τρεφόμαστε τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειαζόμαστε. Σημαντικό είναι η κατανάλωση νερού να είναι κοντα στα 1,8 εως 2,3 λίτρα την ώρα για να είμαστε συνέχεια ενυδατωμένοι...
Κύριες πηγές υδατανθράκων είναι τα φρούτα,τα ζυμαρικά,οι πατάτες κ.α, πηγές πρωτεινών είναι το κρέας,το ασπράδι του αυγου,τα γαλακτοκομικά κ.α, ενω πηγές λιπών είναι  πρώτον τα ίδια μας τα φαγητά(όλα έχουν κάποιο ποσοστό λίπους μέσα π.χ κρέας) και δεύτερον πηγές καθαρού λίπους όπως βούτηρο κ.α...
Συνοψίζοντας ακολουθώντας την διατροφή με τα ανάλογα ποσοστά υδατανθράκων,πρωτεινών και λιπών,τις διατήρηση επιπέδου θερμίδων καθώς και με σωστή ενυδάτωση δίνουμε στον οργανισμό μας την δύναμη να ανταπελξέθει στις ανάγκες του καλύτερα και πιο εύκολα...Πρέπει να αποφεύγουμε δίαιτες πλούσιες σε λίπη καθώς και τις λεγόμενες δίαιτες πείνας(αφαγία) καθώς τα δύο άκρα καταστρέφουν τον οργανισμό μας, και ειδικά στις δίαιτες πείνας τα κιλά επιστρέφουν πιο γρήγορα απ'ότι χάνονται!!είναι αποδεδειγμένο! Το σώμα μας είναι μια μηχανή όσο καλύτερα την ταίζουμε τόσο καλύτερα δουλεύει...... Και συγκεκριμένα ειναι η καλύτερη μηχανή....Καλή σας μέρα!
ΠΗΓΗ: gymkostas.blogspot.gr

Σχόλια - Facebook Comments