....

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ Η Ν.Δ. ΤΑ ΑΣΥΜΜΑΖΕΥΤΑ;

Μπορεί η πρώτη κριτική απέναντι στην κυβέρνηση για την επιλογή της να διατηρήσει ανοιχτό το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη να επικεντρώθηκε -και εύλογα- στην κυβίστηση, καθώς ασκούσε εντονότατη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα γι’ αυτό το γραφείο, όμως εξίσου ενδιαφέρον είναι και το πρόσωπο που ανέλαβε την ηγεσία του. Η Μαρία Αντωνίου είναι ακραία ξενοφοβική και εθνικίστρια, «συναγωνίστρια» χρυσαυγιτών, «νεομακεδονομαχήτρια» και οπαδός της βιομηχανίας γούνας.

Πλήρης, παρατεταμένη, παγερή –και γι’ αυτό τόσο εύγλωττη- αφωνία στη Ν.Δ. Θεσσαλονίκης αφενός για τη συνέχιση της λειτουργίας του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης και, αφετέρου, την επιλογή της Μαρίας Αντωνίου ως πολιτικής προϊσταμένης. «Απαξίωση του πολιτικού προσωπικού της πόλης» λένε ψιθυριστά οι περισσότεροι, «λίγος έπεφτε στον πρωθυπουργό ο Θεόδωρος (Καράογλου);». Και δεν είναι λίγοι/ες οι χαιρέκακοι/ες που περιμένουν κυριολεκτικά στη γωνία…

Είναι και η συνάφεια της κ. Αντωνίου τα προηγούμενα χρόνια με τους χρυσαυγίτες στις «γιορτές μίσους» στο Βίτσι, είναι και οι προσφυγο–φοβικές δηλώσεις της, οι φιλικές σχέσεις με τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη, που καταδεικνύουν ότι η νέα προϊσταμένη του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης έχει λουστεί στο νάμα της εθνικοφροσύνης.


Πάντως, στη Θεσσαλονίκη ειδικά το στιλ της κ. Αντωνίου δεν είναι ξένο, δεδομένης της προπαίδειας που έχει η πόλη στο στιλ του Παναγιώτη Ψωμιάδη, αν και, όπως αποδείχτηκε, εν πολλοίς το έχει απορρίψει.

Η έρευνα στη δημόσια εικόνα της κ. Αντωνίου, σε ενημερωτικές σελίδες της Καστοριάς ή την προσωπική της σελίδα στο facebook, δείχνει ότι είναι φωτογραφημένη σε όλες τις εκδηλώσεις συλλόγων και ενώσεων του Νομού Καστοριάς, σε όλες τις εκδηλώσεις που έχουν τη σφραγίδα του κράτους, σε μπόλικα βαφτίσια, γάμους, κοινωνικές εκδηλώσεις, μεγάλες, μεσαίες και μικρές και φυσικά τα πανηγύρια –ξακουστά μερικά από αυτά- στα χωριά του νομού, συναντήσεις με ιερείς, στρατιωτικούς, αστυνομικούς, αθλητικούς συλλόγους και φυσικά σε καθετί που σχετίζεται με τη γούνα.

Το εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι, με εξαίρεση κάποιες λιγοστές εμφανίσεις στη Βουλή, οι δηλώσεις της είναι εξαιρετικά αναντίστοιχες του πλήθους των φωτογραφιών οι οποίες συνήθως περιγράφονται με έναν τίτλο και συνοδεύονται από μία παράγραφο.


Το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου στεγάζεται το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη

ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ / MOTIONTEAM


Βέβαια εξαιτίας αυτής της υπερέκθεσης βρέθηκαν και τα τεκμήρια της παρουσίας της στις «γιορτές μίσους» στο Βίτσι, κάπως έτσι βρέθηκε στα νέα των μεγάλων καναλιών, όταν το 2013 οι χρυσαυγίτες την εκδίωξαν από τη μάζωξη βρίζοντάς την χυδαία ενώ οι άντρες της ασφάλειάς της μόλις και τη γλίτωσαν από τα χειρότερα.

Χέρι-χέρι με τη ναζίστρια

Αλλά η κ. Αντωνίου είναι και μεγάθυμη αφού δύο χρόνια μετά φωτογραφήθηκε αγκαζέ και χαμογελαστή σαν μη συνέβη τίποτα με τη χρυσαυγίτισσα κοινοβουλευτική εκπρόσωπο Δέσποινα Σβερώνη. Οποιος ενδιαφερθεί όμως μπορεί να βρει και άλλες φωτογραφίσεις της κ. Αντωνίου -στις εκδηλώσεις στο Ολοκαύτωμα της Κλεισούρας από τους ναζί, στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Καστοριάς- αφού είναι θεσμική, πάει σε εκδηλώσεις που έχουν πλέον τη σφραγίδα νομιμοποίησης του κράτους.

Εννοείται ότι έχει ξεσπαθώσει και αυτή ως «νεομακεδονομαχήτρια» στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και είναι χαρακτηριστική η κατακλείδα ομιλίας της στη Βουλή όταν έλεγε με το αναλογούν ύφος πως αυτή είναι με τον Παύλο Μελά και όχι τον Μήτρο Βλάχο…


Το 2013 στο Βίτσι, αγκαζέ με την τότε κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Δέσποινα Σβερώνη


Μπορεί βέβαια η κ. Αντωνίου να μπερδεύει το «ραντεβού στα γουναράδικα» με τη δραστηριότητα των συναφών επαγγελματιών της Καστοριάς αλλά δεν μπερδεύεται καθόλου όταν αναφέρεται στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας.

Το 2016 είχε σηκώσει φασαρία για το πόσοι πρόσφυγες και πώς βρέθηκαν στην Καστοριά. Οπως παρατηρούσε, υπάρχει «αναβρασμός και αναστάτωση στην τοπική κοινωνία» διότι «πλήττεται από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας» και επιπλέον δεν γνωρίζει αριθμό και... εθνικότητα των προσφύγων όπως «καταγγέλλουν οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς»(!).


Η Μαρία Αντωνίου στην ετήσια γιορτή των φασιστών στο Βίτσι, όπου γιορτάζεται η σφαγή του ‘49


Είναι μνημειώδης η ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς ως απάντηση: «Νύχτα και κρυφά, στέλεχος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας φρόντισε να εγγράψει το ξενοδοχείο του στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, με στόχο να κάνει μπίζνες. Αν λοιπόν θέλει η κ. Αντωνίου να είναι συνεπής στο ρατσιστικό της κρεσέντο ας διαγράψει από τη Ν.Δ. το στέλεχός της και ας καταφερθεί εναντίον των στελεχών της Ν.Δ. που με γραπτές προτάσεις τους ζητούσαν τη μεταφορά προσφύγων στον νομό με στόχο να κάνουν μπίζνες»(!!!).

Θύμιζε ακόμη η οργάνωση πως η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ «στην προσπάθεια επίλυσης του προσφυγικού προβλήματος, ενοικιάζει ξενοδοχεία και σπίτια για την προσωρινή στέγαση οικογενειών που έχουν ήδη όλα τα νόμιμα χαρτιά για να χαρακτηρίζονται πρόσφυγες, μέχρι να φύγουν για τον τόπο που έχουν επιλέξει. Οι άνθρωποι αυτοί είναι πρόσφυγες πολέμου και βρίσκονται υπό την προστασία και την επίβλεψη της διεθνούς κοινότητας και του ΟΗΕ.

Αυτό το παραβλέπει η κ. Αντωνίου ή δεν το γνωρίζει ως επαγγελματίας ημιμαθής που είναι και με την περίσσια αθλιότητα που τη διακρίνει ξεκίνησε ένα κρεσέντο ρατσισμού και ξενοφοβίας». Και κατέληγε ζητώντας από την κ. Αντωνίου «να ολοκληρώσει το παραλήρημά της, καταγγέλλοντας τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τον αρμόδιο επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στέλεχος της Ν.Δ. κ. Αβραμόπουλο, αποκαλύπτοντας διεθνώς το ξενοφοβικό και ρατσιστικό της πρόσωπο.

Ο λύκος μπορεί να αλλάζει το τρίχωμά του αλλά δεν αλλάζει τα χούγια του. Είναι απόγονος της ίδιας συντηρητικής παράταξης, όταν μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή τα στελέχη της αποκαλούσαν τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου “Τουρκόσπορους” και με πρωτοσέλιδα των φυλλάδων που την υποστήριζαν κραύγαζαν “βουλιάξτε τα καράβια που τους φέρνουν”. Η κ. Αντωνίου είναι άξια συνεχιστής αυτής της ξενοφοβικής και ρατσιστικής παράταξης! Αλλωστε είναι η ίδια που πηγαίνει βολτίτσες αγκαζέ με τη Χρυσή Αυγή».

Απαντά με θράσος

Τι είχε απαντήσει σε όλα αυτά η σημερινή προϊσταμένη του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης; «Το λάδι στο καντήλι του αριστερού κατσαπλιαδισμού, ευτυχώς για την πατρίδα μας, τελειώνει». Η γλώσσα, ως γνωστόν, αποκαλύπτει την ποιότητα της σκέψης και γι’ αυτό τα έβαλε με «τα θρασύδειλα τρολ της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς (που κανένας δεν ξέρει ποιοι είναι), αντί να απαντήσουν στα ερωτήματα που έθεσα με αφορμή την εγκατάσταση προσφύγων στην Καστοριά, ναι, αυτήν που οι ίδιοι έλεγαν ότι δεν θα γίνει ποτέ, επέλεξαν να με υβρίζουν». Ας σημειωθεί πως οι πρόσφυγες που διαμένουν στην Καστοριά, σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα δεν ξεπέρασαν ποτέ τα 150 άτομα, στη συντριπτική τους πλειονότητα οικογένειες.

Αξέχαστη έμεινε επίσης σε πλείστους όσους Καστοριανούς η στάση της απέναντι στην κήρυξη του «στρατώνα Μαθιουδάκη» ως διατηρητέου ιστορικού μνημείου της πόλης τους, αγώνα που κέρδισαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, παρά την αντίθεση δεξιών παραγόντων, δάσκαλοι, ομάδες και σύλλογοι όπως το «Σπασμένο Ρόδι», η «Μύηση», η «Κινηματογραφική Λέσχη».

Πώς τους είχε χαρακτηρίσει όλους αυτούς; «Αδαείς»… Ευτυχώς ο αγώνας για τα στρατόπεδα στη Θεσσαλονίκη είχε ευτυχή κατάληξη τα προηγούμενα χρόνια με την προσπάθεια του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης, δουλειά που είχε εκτιμηθεί και επιβραβευτεί ακόμη και από τους νουνεχείς και διόλου αδαείς φυσικά νεοδημοκράτες.

Ανεπιθύμητη στην Καστοριά

Κάτι παραπάνω επίσης θα γνωρίζουν και οι Καστοριανοί νεοδημοκράτες. Διότι δεν είναι προφανώς μόνο η ανεπανάληπτη κόντρα της με τον ομοϊδεάτη Ζήση Τζηκαλάγια -έληξε τελικά με συμβιβασμό, ενώ για όσα προηγήθηκαν μπορείτε να έχετε εικόνα από το αναλυτικό ρεπορτάζ του Νίκου Φωτόπουλου («Εφ.Συν.» «“Γαλάζια” τσεκούρια για μια υπόθεση λαθροϋλοτομίας», 15.11.2018)- που της στοίχισε την απώλεια της βουλευτικής έδρας στον νομό.

Ο,τι και να λένε οι κακές νεοδημοκρατικές γλώσσες οι φίλοι της στο Facebook επικρότησαν με ενθουσιασμό τη στροφή στην επαγγελματική της ζωή όταν ενημερώθηκαν την αλλαγή ιδιότητας στην «Εργασία» όπου αναφέρεται ότι: «Επιασε νέα δουλειά στην εταιρεία Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη» με αλλαγή και στην αρχική εικόνα του προφίλ της, με μια φωτογραφία της Θεσσαλονίκης!

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments