....

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟΥΣ 5 ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η ημέρα του ελληνικού καφέ πέρασε. Στα είπαμε όλα, στα αναλύσαμε και ελπίζουμε να ξέρεις πια να φτιάχνεις τον καλύτερο.

Τώρα, ας μιλήσουμε για τους υπόλοιπους καφέδες και συγκεκριμένα για εκείνους που ο αγαπημένος σεφ Jamie Oliver χαρακτήρισε τους "καλύτερους στον κόσμο". Ok, τη λίστα έφτιαξε ο John Quilter αλλά δημοσιεύτηκε στο Jamieoliver.com οπότε έχουμε εμπιστοσύνη.
Πάρε χαρτί, μολύβι ή απλά κάνε αποθήκευση αυτό το κείμενο στους σελιδοδείκτες σου. Φύγαμε! Image and video hosting by TinyPic

Mazagran
Ο καφές αυτός είναι ο δικός μας freddo espresso απλά σε μικρό ποτηράκι. Mazagran λοιπόν! "Γεννήθηκε" στην Αλγερία και καθιερώθηκε στην Γαλλία τον 19ο αιώνα και έγινε γρήγορα δημοφιλής στο Παρίσι. Ήταν ο πρώτος Ευρωπαϊκός καφές που τον σέρβιραν σε ψηλό, στενό ποτήρι. Στην εκδοχή του Jamieoliver.com, προτείνεται να συνοδεύεται με ένα ανθρακούχο νερό με γεύση λεμονιού.

Υλικά: Δύο δόσεις ζεστού εσπρέσο, παγάκια, μισό λεμόνι και 1 ποτήρι παγωμένο νερό.

2. Greek Frappe
"Ανακαλύφτηκε κατά λάθος και από τότε έγινε κλασική αξία στην κουλτούρα του καφέ, στην Ελλάδα" γράφει στο Jamieoliver.com. Ο φραπέ, λοιπόν, είναι σύμφωνα με τον κορυφαίο σεφ στους top καφέδες ωστόσο προτείνεται με μια παραλλαγή. Αντί για στιγμιαίο καφέ, ο Oliver λέει να δοκιμάσουμε με εσπρέσο.

Αν θέλεις αυτή την εκδοχή, βάλε τον καφέ, το νερό και τον πάγο σε ένα σέηκερ και χτύπα καλά για αρκετή ώρα. Πρόσθεσε όση ζάχαρη επιθυμείς. Βάλε και γάλα αν θέλεις.

Υλικά: Μια δόση εσπρέσο, κρύο νερό, παγάκια, γάλα κανονικό ή εβαπορέ.

3. Cold Brew
Αυτός ο καφές είναι εξαιρετικός για τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά αξίζει να τον δοκιμάσεις και τώρα. Το site του γνωστού σεφ τον περιγράφει ως τον καφέ που όλοι όσοι τιμούν τα τατουάζ τους και τα μούσια τους, τον αγαπούν. "Είναι απίστευτα εύκολος στην παρασκευή" σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σε ένα μεγάλο μπολ απλά βάλε νερό σε αλεσμένο καφέ (περίπου 1/8) και άφησε το για περίπου μια μέρα. Στράγγιξε, μετά βάλε πάγο, γάλα και ζάχαρη αν θες. Μπορεί να διατηρηθεί και στο ψυγείο για πάνω από μήνα.

Υλικά: κρύο νερό, αλεσμένος καφές, παγάκια, γάλα, ζάχαρη

4. Vietnamese iced coffee
Στο Βιετνάμ είναι γνωστός ως Ca phe sua da αλλά και να μην μάθεις να τον προφέρεις δεν πειράζει. Δοκίμασε απλά να τον φτιάξεις. Είναι ένας γαλλικός καφές που ουσιαστικά σερβίρεται πάνω σε ζαχαρούχο γάλα.

Αφού ετοιμάσεις λοιπόν τον γαλλικό σου, ρίξε σε ένα ποτήρι που έχει 1/4 ζαχαρούχο γάλα. Μετά βάλε πάγο και ανακάτεψε.

Υλικά: γαλλικός καφές, ζαχαρούχο γάλα, παγάκια.

5. Coffee milkshake
Εδώ μιλάμε για έναν καφέ αρκετά πιο περίπλοκο στην προετοιμασία, αλλά το αποτέλεσμα τουλάχιστον σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο JamieOliver.com θα σε ανταμείψει. Βάλε τη βανίλια και το γάλα καρύδας σε ένα κατσαρολάκι. Όταν βλέπεις να βράζει, βάλε το μίγμα στο ψυγείο. Παράλληλα, άφησε τους σπόρους chia να μουλιάσουν σε γάλα καρύδας. Βάλε το κρύο μίγμα και τους σπόρους σε ένα μπλέντερ με το εσπρέσο. Έτοιμη!

Υλικά: Μια κουταλιά σπόροι chia, 50ml γάλα καρύδας, 2 δόσεις εσπρέσο. Για την παγωμένη κρέμα καρύδας: μισή κουταλιά βανίλια σκόνη, 150ml ελαφρύ γάλα καρύδας.

Πηγή: ladylike

Σχόλια - Facebook Comments