....

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΓΡΟΤΗ Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τα πρώτα τρακτέρ των αγροτών βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας από το μεσημέρι της Τρίτης. Μέχρι το απόγευμα αναμένονται εκατοντάδες τρακτέρ και λεωφορεία για τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα. Πόσα χρήματα κόστισε όμως στους αγρότες της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και της Κρήτης το ταξίδι μέχρι την «καρδιά» της Αθήνας; 

Ένας αγρότης που ξεκίνησε από τη Λάρισα για να έρθει στο κέντρο της Αθήνας και να διαμαρτυρηθεί, με σκοπό να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση και να αμβλύνει την ακρίβεια που πλήττει τον κλάδο, δίνει από την τσέπη του περίπου 500€ σε πετρέλαιο για το ταξίδι της μετάβασης και την επιστροφή στη Θεσσαλία από την πρωτεύουσα.

Σημειώνεται, ότι η μέση ταχύτητα που αναπτύσσει στην εθνική οδό ένα τρακτέρ δεν ξεπερνά τα 40 χιλιόμετρα την ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της LiFO, ορισμένοι από τους αγρότες θα καλύψουν τα έξοδα για τα καύσιμά τους από τα κοινά ταμεία των συνεταιριστικών ενώσεων είτε και με δωρεές από επιχειρηματίες της Θεσσαλίας.

Σε αυτά τα έξοδα δεν υπολογίζεται η πιθανή φθορά των λάστιχων του τρακτέρ (είναι κατασκευασμένα για χώμα και όχι για άσφαλτο). Αν καταστραφούν ολοσχερώς από το πολύωρο ταξίδι, ο αγρότης μπορεί να χρειαστεί να δαπανήσει τουλάχιστον 2.000 ευρώ για την αντικατάστασή τους. 

Advertisement
 

 
 
 
 

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

.Περίπου 150 τρακτέρ, δεκάδες πούλμαν και 5.000 αγρότες αναμένεται να «πλημμυρίσουν» το κέντρο της Αθήνας, ζητώντας να ικανοποιεί το σύνολο των αιτημάτων του κλάδου, την ώρα, όμως, που η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, πως αυτό δεν είναι εφικτό.

Προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία - Τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
  • Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  • Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments