....

«ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΨΙΝΑΚΗ;». ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΟΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν», είχε πει πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, προσπαθώντας

να τονίσει ως νέος Χαρίλαος Τρικούπης το οικονομικό χάος, που όπως υποστήριξε παρέλαβε, από την προηγούμενη διοίκηση.
Το ζήτημα πήρε μεγάλη δημοσιότητα και χρειάστηκε μέχρι και η επέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι οι δήμοι δεν είναι μαγαζάκια και ως τούτου, δεν πτωχεύουν και δεν κλείνουν.

Σήμερα ο ΑΙΡΕΤΟΣ www.airetos.gr φέρνει στη δημοσιότητα την επιστολή του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ προς τον δήμο Μαραθώνα, με την οποία του ζητεί να δώσει στοιχεία σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2014.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Ο Ηλίας Ψινάκης όταν περιέγραψε πριν από δέκα περίπου ημέρες με τον χειρότερο τρόπο τα οικονομικά του δήμου σημείωνε ότι τι ο δήμος Μαραθώνα αυτή τη στιγμή χρωστά 12.700.000 ευρώ σε προμήθειες δάνεια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ, τα οποία πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Όμως το Παρατηρητήριο σημειώνει στο έγγραφο του ότι « οι ως άνω υποχρεώσεις του Δήμου δεν επιβεβαιώνονται από τα οικονομικά στοιχεία τα οποία υποβάλλονται με ευθύνη σας στη βάση Δεδομένων του ΥΠΕΣ και με βάση τα οποία , όπως ήδη εκτέθηκε, διενεργείται ο έλεγχος της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2014 από το Παρατηρητήριο, καλείσθε, όπως εντός πέντε (5) ημερών από τη λήψη του παρόντος, παρέχετε διευκρινίσεις σχετικά με τα ανωτέρω εκτεθέντα».-

 

www.airetos.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments