....

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ 16ΧΡΟΝΗΣ ΛΟΡΑΣ

Εξαφάνιση Λόρας: Ανήλικοι εντόπισαν τη 16χρονη στην Αθήνα – Βρέθηκε στίγμα του wifi της στην Ομόνοια

Την είδαν κοντά στις φοιτητικές εστίες Ζωγράφου να τρέπεται σε φυγή – Βίντεο από ενεχυροδανειστήριο και φόβοι ότι δεν κινείται μόνη της

Σημαντικά νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας έχουν πλέον στα χέρια τους οι Αρχές, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. συγκεντρώνει μαρτυρίες ανηλίκων και ψηφιακά ίχνη που δείχνουν πως η ανήλικη κινείται στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ομάδα ανήλικων φέρεται να είδε τη Λόρα έξω από τις φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου. Οι νεαροί την πλησίασαν, της έδειξαν φωτογραφία της και της ανέφεραν ότι αναζητείται από τις Αρχές. Τότε, όπως κατέθεσαν, η 16χρονη τράπηκε σε φυγή, κρατώντας στα χέρια της δύο σακούλες σούπερ μάρκετ.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο στοιχείο ενισχύει το σενάριο πως η Λόρα φιλοξενείται σε κάποιο σπίτι, καθώς φαίνεται να έχει πρόσβαση σε τρόφιμα και βασικά είδη.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται και στα ψηφιακά ίχνη του κινητού της. Όπως προκύπτει από την έρευνα, το wifi της συσκευής της εντοπίστηκε ανοιχτό στην περιοχή της Ομόνοιας, τόσο σήμερα όσο και χθες το βράδυ. Πρόκειται για σημείο όπου λειτουργούν αρκετά ενεχυροδανειστήρια, γεγονός που, σύμφωνα με τις Αρχές, «δείχνει» ότι η ανήλικη προσπαθεί να εξασφαλίσει χρήματα.

 

Έξι ημέρες μετά την εξαφάνισή της από την Πάτρα, η Λόρα παραμένει άφαντη, με το βάρος των ερευνών να έχει μεταφερθεί πλέον στην Αθήνα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει εγκαταλείψει τη χώρα.

Παράλληλα, έρχονται στο φως στοιχεία από το παρελθόν της. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, πριν από δύο χρόνια είχε επιχειρήσει να εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Ισπανία, γεγονός που αξιολογείται από τις Αρχές ως ενδεικτικό πρότερης συμπεριφοράς φυγής.

Νέα δεδομένα προκύπτουν και από υλικό καμερών ασφαλείας. Όπως μεταδίδει το Newsbomb, η ανήλικη έχει καταγραφεί να εισέρχεται σε μίνι μάρκετ κοντά στο Νοσοκομείο Παίδων, φορώντας καπέλο τζόκεϊ και κουκούλα, προσπαθώντας να καλύψει τα χαρακτηριστικά της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε φτάσει λίγο νωρίτερα στην Αθήνα με ταξί και είχε πετάξει την τσάντα της σε κοντινό σημείο.

 

Επιπλέον, η Λόρα φέρεται να επισκέφθηκε ενεχυροδανειστήριο στην Αθήνα, όπου πούλησε κοσμήματα προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα. Η Αστυνομία διαθέτει βίντεο από τη στιγμή της συναλλαγής, η οποία πραγματοποιήθηκε μόλις δύο ημέρες μετά την άφιξή της στην πρωτεύουσα, στις 10 Ιανουαρίου. Έκτοτε, τα ίχνη της χάνονται εκ νέου.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας εκφράζουν έντονο προβληματισμό, τονίζοντας ότι ένα παιδί χωρίς γνώση της Αθήνας, χωρίς σταθερό κατάλυμα και χωρίς υποστήριξη δύσκολα θα μπορούσε να κινηθεί με τέτοια οργάνωση. Για τον λόγο αυτό, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο η ανήλικη να καθοδηγείται από ενήλικα ή τρίτο πρόσωπο.

Παρά τις εκτεταμένες έρευνες, παραμένει άγνωστο πού διαμένει, αν έχει πρόσβαση σε ασφαλές περιβάλλον ή αν μετακινείται διαρκώς για να αποφύγει τον εντοπισμό. Το μόνο βέβαιο, σύμφωνα με τις Αρχές, είναι ότι η υπόθεση δεν θυμίζει μια απλή εξαφάνιση, ενώ το ερώτημα για το ποιος βρίσκεται στο παρασκήνιο γίνεται ολοένα και πιο πιεστικό όσο περνούν οι ώρες.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments