....

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ [PHOTOS].

 

 

Η ευχάριστη διάθεση αλλά και η συγκίνηση, η  ανθρωπιά και η αλληλεγγύη ήταν διάχυτες στην εκδήλωση για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε από το Δήμο Σκύδρας με συνδιοργανωτές το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο  (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) Σκύδρας, τον Σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία « η Αλληλεγγύη» Σκύδρας και τους Εκπαιδευτικούς των τμημάτων ένταξης των Δημοτικών Σχολείων Σκύδρας.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου στο χαιρετισμό της τόνισε μεταξύ των άλλων ότι η Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ καθιερώθηκε για να μας υπενθυμίζει, είτε ως φορείς σε συλλογικό επίπεδο είτε ως πρόσωπα σε ατομικό επίπεδο, την αγάπη, τον σεβασμό και την υποχρέωση που έχουμε ως κοινωνία για όλους τους συμπολίτες και συνάνθρώπους μας με ειδικές ανάγκες  ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια και να μπορούν ν΄αξιοποιοιούν δημιουργικά τις ικανότητές του σε συνθήκες ισότητας και ισονομίας για το καλό και την πρόοδο όλης της κοινωνίας.  Υπενθύμισε, επίσης, το διαρκές και έμπρακτο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες, όπως για παράδειγμα είναι η ίδρυση και η λειτουργία ΚΔΑΠ/ΑμεΑ, η ίδρυση και η λειτουργία του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Σκύδρας από πόρους του Δήμου Σκύδρας, η άριστη συνεργασία και χρηματοδοτική στήριξη του Συλλόγου « η Αλληλεγγύη» από το Δήμο Σκύδρας, η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, μείωση κατά 50% των τελών καθαριότητας και φωτισμού και του τιμολογίου Δ.Ε.Υ.Α.Σ. κ.α.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και επαίνεσε τη δύναμη, τις προσπάθειες, τον αγώνα και τις διακρίσεις των ΑμεΑ με τη στήριξη και τη συμπαράσταση των οικογενειών τους που είναι όλοι τους καθημερινοί μαχητές της ζωής. Διακρίσεις σ΄όλα τα επίπεδα της πολιτικής, κοινωνικής, πολιτιστικής κι αθλητικής ζωής. Μάλιστα σ΄αυτό το σημείο η Δήμαρχος υπογράμμισε τις διακρίσεις,  με μετάλλια στον αθλητικό τομέα, του συμπολίτη μας και δημοτικού υπαλλήλου Τάσου Τσίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες με τη στήριξη του προπονητή του Κωνσταντίνου Φερφέλη, τις διακρίσεις ΑμεΑ στην πολιτική, στην εκπαίδευση κ.α.

Η Δήμαρχος Σκύδρας ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, όλους τους παρευρισκόμενους κι όσους διαχρονικά βρίσκονται δίπλα στους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες.     

Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτής της αναγνώρισης και επιβράβευσης των συμπολιτών  μας τιμήθηκαν από τη Δήμαρχο Σκύδρας  για τη συνολική, εθελοντική προσφορά τους στα Άτομα με Αναπηρία: η Ανατολή Κωνσταντινίδου, ο Φώτης Ουζουνίδης, η Σεβαστή Τεστέμπαση και η Βασιλική Τουρούτογλου.

Χαιρετισμό και ευχαριστίες προς τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου και τους συνεργάτες της: την Αντιδήμαρχο Μαρία Γιακαμόζη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σκύδρας Θεόδωρο Αντωνιάδη, όπως επίσης και προς τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους συντελεστές της εκδήλωσης και των δράσεων υπέρ των ΑμεΑ απηύθυνε η Διευθύντρια του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Σκύδρας Θωμαή Παπαδοπούλου.

Ακολούθησαν με βάση το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

-Προβολή βίντεο από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) Σκύδρας με πρωταγωνιστές τα παιδιά.

-Στόλισμα του δέντρου των ευχών.

-Βιωματικές ασκήσεις και δραστηριότητες και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από τα Δημοτικά Σχολεία.

Το συμπέρασμα και το διαχρονικό μήνυμα της εκδήλωσης είναι ότι είμαστε διαφορετικ αλλά ίσοι και ότι η δύναμή μας είναι η διαφορετικότητά μας!

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments