....

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ

Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη των ανακριτών διαφθοράς και του αρμόδιου εισαγγελέα ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, για την υπόθεση δωροδοκίας και νομιμοποίησης παράνομων εσόδων ποσού 3,2 εκατομμυρίων μάρκων.

Αντίθετα, ελεύθερη αφέθηκε η Γεωργία Μαρτίνη με εγγύηση 600.000 ευρώ και την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας. 

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και η σύζυγός του Γεωργία, που συνελήφθησαν με ένταλμα του ανακριτή κατά της διαφθοράς Νίκου Τσιρώνη, αρνήθηκαν απολογούμενοι τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι το επίμαχο ποσό προέρχεται από κληρονομιά της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, ο άλλοτε επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού έλαβε «δώρο» ύψους 3,2 εκατομμυρίων μάρκων από γερμανική εταιρία, που επιλέχθηκε για την κάλυψη αναγκών του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, σε νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Μέρος των χρημάτων αυτών, όπως δέχεται ο ανακριτής, δαπανήθηκαν από το ζευγάρι για την αγορά ακινήτου δίπλα στο νοσοκομείο. Να σημειωθεί ότι τόσο το αδίκημα της δωροδοκίας όσο και αυτό της απάτης σε βάρος του νοσοκομείου έχουν παραγραφεί, καθώς χρόνος τέλεσης τους είναι το έτος 1998 και έτσι το ζευγάρι απολογήθηκε μόνο για ξέπλυμα.  

Ρευστοποίηση

Ειδικότερα, ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγος ισχυρίζονται πως τα εκατομμύρια που φέρονται να έλαβαν  αποτελούν περιουσία της κ. Μαρτίνη, την οποία διαχειριζόταν δικηγόρος και ξάδελφός της. «Όλα τα ακίνητα είναι φορολογημένα και δηλωμένα» επιμένουν και οι δύο.

Το πρόβλημα είναι πως ο δικηγόρος, ο οποίος συμμετείχε στη σύμβαση μεταξύ Ντυνάν και Χοσπιτάλια, στέλνει τα χρήματα προς την κατεύθυνση λογαριασμών του ζεύγους Μαρτίνη στην Ελβετία. Ο ισχυρισμός τους είναι πως από «σύμπτωση» ο ίδιος δικηγόρος ήταν πληρεξούσιος και διαχειριστής της περιουσίας της κ. Μαρτίνη, και της έστειλε τα χρήματα αφού ρευστοποίησε ακίνητη περιουσία της.

Συγκεκριμένα ισχυρίστηκαν πως: 

«Τα 3,2 εκατομμυρια μάρκα που κατέθεσε η γερμανική εταιρία στον δικηγόρο ήταν η νόμιμη αμοιβή του για τη σύμβαση. Όμως επειδή η οικογένεια του δικηγόρου όφειλε χρήματα απο κοινή περιουσία στην κα Μαρτίνη, ο δικηγόρος έστειλε τα χρήματα στο ζευγάρι. 

Ανακριτής: Γιατί αυτά τα χρήματα κινήθηκαν μέσω 6 λογαριασμών;
Απάντηση: Ήταν υπόδειξη ενός οικονομικού συμβούλου για αποφευχθεί επιπλέον φορολογία».

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments