....

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ 55-67 ΕΤΩΝ

Μετά από συνεργασία της ΔΥΠΑ και του Διοικητής της Σπύρου Πρωτοψάλτη με την ΚΕΔΕ, άρθηκε το κώλυμα για τα προγράμματα 55-67.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από σχετική απόφαση της τριμελούς επιτροπής του άρθρου 28 παρ. 4 του ν.2190/94, εξαιρείται από την αναστολή προσλήψεων/ ανανεώσεων λόγω εκλογών, το "Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση 8.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών σε α) κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), β) επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημόσιου τομέα, όπως αυτός επαναοριοθετήθηκε με βάση το άρθρο 51 του Ν. 1892/1990 (Α’ 101), που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα και γ) επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του Ν. 3852/2010, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα".2

Συνεπώς συνεχίζονται οι προσλήψεις και οι ανανεώσεις των ωφελούμενων του ανωτέρω προγράμματος. Οι προθεσμίες είχαν "παγώσει" και δεν λαμβάνονται ως εκπρόθεσμες οι διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος (εγκρίσεις, υποδείξεις κλπ), οι οποίες μεσολάβησαν στο διάστημα που ίσχυε η απαγόρευση.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments