....

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ 14ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ακολουθεί το Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου, ημέρας εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Οι εκδηλώσεις, σε συνδιοργάνωση της Π.Ε. Πέλλας και των Προσφυγικών Συλλόγων και Σωματείων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 και την Κυριακή  14 Σεπτεμβρίου 2014, στην πόλη της Έδεσσας, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί τους πολίτες και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις μνήμης. 

 

 

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 (απόγευμα)

 

Ώρα 19.00 (απόγευμα), στην Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης (1ος συνοικισμός Έδεσσας), εκδήλωση μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή με ειδικότερη θεματική «100 χρόνια από την έναρξη των διωγμών». Περιλαμβάνει ομιλία, προβολή βίντεο και χορευτικά δρώμενα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Μικρασιατών Π.Ε. Πέλλας «Η Μπίγα». 

 

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

 

Ώρα 10.00 π.μ.:           Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Δρ. Ιωάννα Διαμαντή, Πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Π.Ε. Πέλλας «Η Μπίγα». 

 

Ώρα 10.45 π.μ.:           Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού (Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου) και κατάθεση στεφανιών.

Σιγή ενός λεπτού & Εθνικός ύμνος

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments