....

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΤΡΙΤΣΗΣ”: ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ 13 ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ

Εκδόθηκαν την 29η Μαρτίου 13 Υπουργικές Αποφάσεις με τις οποίες τροποποιήθηκαν ισάριθμες Προσκλήσεις του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” (τέως “Φιλόδημος Ι”).

Σε όλες η τροποποίηση αφορά την αλλαγή της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή προτάσεων έργων από την Αυτοδιοίκηση.   

Συγκεκριμένα, σε κάθε Πρόσκληση η σχετική αναφορά αντικαταστάθηκε ως εξής:

« Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων ορίζεται η 30η Απριλίου 2021 ».

 

Όπως έχει αναλυτικά παρουσιάσει ο AIRETOS.GR  , το γεγονός ότι θα δοθεί άμεσα η συγκεκριμένη παράταση είχε ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου, στην έναρξη της πρόσφατης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.  Οι Αιρετοί κρίνουν ότι η παράταση δεν είναι αρκετή, τη στιγμή που έρχεται μετά από μακρά καθυστέρηση του Υπουργείου να προσδιορίσει βασικές παραμέτρους του Προγράμματος (π.χ. πλαφόν), παραμέτρους απολύτως αναγκαίες για την προετοιμασία, υποβολή και έγκριση προτάσεων έργων.

Τη διαφωνία τους για τη μη επαρκή παράταση εξέφρασαν άλλωστε και στον ίδιο τον Στέλιο Πέτσα, ο οποίος όμως είτε δεν κατάλαβε τι του εξηγούσαν είτε σκοπίμως τους έγραψε “στα παλαιότερα των υποδημάτων του”, εμμένοντας τελικώς να υπογράψει Αποφάσεις παράτασης μόνο έως 30 Απριλίου.

 

Αναλυτικότερα, χθες δημοσιεύθηκαν οι κάτωθι Υπουργικές Αποφάσεις (επιφέροντας την αντικατάσταση της ημερομηνίας όπως την προαναφέραμε) :

- 2η τροποποίηση της Πρόσκλησης AT01 «Υποδομές ύδρευσης»

- 2η τροποποίηση της Πρόσκλησης ΑΤ02 «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων»

- 2η τροποποίηση της Πρόσκλησης ΑΤ03 «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων»

- 1η τροποποίηση της Πρόσκλησης ΑΤ04 «Χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, γωνιές ανακύκλωσης και σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων»

- 2η τροποποίηση της Πρόσκλησης ΑΤ05 «Ανάπτυξη της υπαίθρου - Αγροτική οδοποιία»

- 2η τροποποίηση της Πρόσκλησης ΑΤ06 «Αστική αναζωογόνηση»

- 2η τροποποίηση της Πρόσκλησης ΑΤ07 «Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των Δήμων»

- 1η τροποποίηση της Πρόσκλησης ΑΤ08 «Smart cities, ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία - πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση - πολιτισμό - τουρισμό και περιβάλλον, δράσεις και μέτρα πολιτικής προστασίας, προστασίας της δημόσιας υγείας και του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19»

- 2η τροποποίηση της Πρόσκλησης AT09 «Ωρίμανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος»

- 1η τροποποίηση της Πρόσκλησης ΑΤ10 «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμΕΑ»

- 2η τροποποίηση της Πρόσκλησης ΑΤ11 «Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος)»

- 1η τροποποίηση της Πρόσκλησης ΑΤ12 «Δράσεις ηλεκτροκίνησης στους Δήμους»

- 1η τροποποίηση της Πρόσκλησης ΑΤ14 «Ελλάδα 1821 - Ελλάδα 2021»

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments