....

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΕΚΑΝΕ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ – ΈΦΥΓΕ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Ντρις φαν Αχτ, έκανε ευθανασία - Έφυγε χέρι-χέρι με τη σύζυγό του

 

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας Ντρις φαν Αχτ, πέθανε με τη μέθοδο της ευθανασίας, «χέρι-χέρι» με τη σύζυγό του, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ίδρυσε.

Ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, που κράτησε τα ηνία της χώρας από το 1977 έως το 1982, έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 93 ετών. Τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του, επίσης 93 ετών, αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από την οργάνωση The Rights Forum, που ανέφερε ότι το ζευγάρι πέθανε τη Δευτέρα και ότι θα ταφεί σε ιδιωτική τελετή. «Πέθανε χέρι-χέρι με την αγαπημένη του σύζυγο Eugenie van Agt-Krekelberg, με την οποία ήταν μαζί για πάνω από 70 χρόνια και την οποία συνέχιζε πάντα να την αποκαλεί ‘το κορίτσι του» ανέφερε η ΜΚΟ σε ανακοίνωσή της.

Ο Ντρις φαν Αχτ, προσχώρησε σε ολοένα και πιο προοδευτικές θέσεις μετά την έξοδό του από την πολιτική, αποχωρώντας τελικά από το κόμμα του το 2017, λόγω ιδεολογικών διαφορών για το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, μίλησε με θερμά λόγια για τον άλλοτε κάτοχο του πρωθυπουργικού θώκου. Την προσφορά του εξήρε και η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας, τονίζοντας ότι ο εκλιπών ανέλαβε τα ηνία «σε μια ταραγμένη περίοδο και κατάφερε να εμπνεύσει πολλούς με την εντυπωσιακή προσωπικότητά του».

Από κοινού με το δεξιό Φιλελεύθερο Κόμμα, η Χριστιανοδημοκρατική Έκκληση διατήρησε την εξουσία στην Ολλανδία με πρωθυπουργό τον Ντρις φαν Αχτ, από το 1977 έως το 1981. Μετά τις εκλογές, εξελέγη και πάλι πρωθυπουργός, σχηματίζοντας συνασπισμό με το Εργατικό Κόμμα και τους κεντρώους Δημοκρατικούς. Μετά από μια επίσκεψη στο Ισραήλ το 1999, έγινε όλο και πιο ένθερμος υποστηρικτής του παλαιστινιακού λαού. Το 2009, ίδρυσε την οργάνωση The Rights Forum, το οποίο υποστηρίζει μια «δίκαιη πολιτική» σχετικά με το ζήτημα της Παλαιστίνης.

naftemporiki.gr

φωτο από amna.gr

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments