....

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ – ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΣΕ ΕΞΙ ΝΗΣΙΑ

Αύριο η προκήρυξη για την πρόσληψη 250 ατόμων για πληρώματα ΕΚΑΒ στην Αττική – Μοτοσικλετιστές σε έξι νησιά αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Μια από τις πρώτες και κεντρικότερες προτεραιότητες της Κυβέρνησης και προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού είναι η βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ιδιαίτερα η αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε, για το ζήτημα του ΕΚΑΒ σας αναφέρω συνολικά 3 πρώτες πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί μέσα σε τρεις εβδομάδες:

191 άτομα από τις Ένοπλες δυνάμεις, με ειδική εκπαίδευση, βρίσκονται ως πληρώματα ασθενοφόρων με βάση την ΠΝΠ, σε συνολικά 61 νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές.
Σε έξι νησιά με πολύ υψηλή τουριστική κίνηση (Σύρο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και Ρόδο) έχουν φτάσει ήδη μοτοσικλετιστές προκειμένου να συνδράμουν παρεμβαίνοντας άμεσα σε περιστατικά.

Αύριο, ανεβαίνει στην πλατφόρμα της 1ης ΥΠΕ, προκήρυξη για την πρόσληψη 250 ατόμων για πληρώματα ΕΚΑΒ στην Αττική.
«Είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσουμε με ταχύτητα προκειμένου να υλοποιήσουμε το σύνολο των δεσμεύσεών μας προς τους Έλληνες πολίτες», υπογράμμισε.

Για τον καύσωνα, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οι προηγούμενες ημέρες λόγω του καύσωνα ήταν ιδιαίτερα δύσκολες. Παρ’ όλα αυτά ο κρατικός μηχανισμός ήταν σε πλήρη ετοιμότητα τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση ζητημάτων.

Μόνο το Σάββατο η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 46 δασικές πυρκαγιές, τις οποίες έθεσε υπό έλεγχο χωρίς να επεκταθούν σε κατοικημένες περιοχές.

Όπως ενημερώνει η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας υπήρξαν καταγγελίες για περιπτώσεις που η Υπουργική Απόφαση όριζε την παύση εργασιών και αυτό δεν τηρήθηκε.

Ανταποκρίθηκαν αμέσως κλιμάκια ελεγκτών που ήταν σε επιφυλακή ανά την Ελλάδα, έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες και έγινε εφαρμογή της εγκυκλίου, φτάνοντας και στην επιβολή προστίμων.

Παράλληλα, σοβαρά προβλήματα δεν υπήρξαν ούτε στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος. Φυσικά το φορτίο ήταν αυξημένο λόγω καύσωνα, ωστόσο όλα κύλησαν ομαλά.

Καθώς ενημερωνόμαστε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία πως το κύμα καύσωνα θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα, ο κρατικός μηχανισμός θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επιφυλακή.

Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία για τις συνθήκες του καύσωνα και τα μέτρα αντιμετώπισής του, επομένως όλοι οι πολίτες και ιδιαιτέρως όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών για την ασφάλειά τους».

Σχόλια - Facebook Comments