....

ΠΡΟΜΑΧΟΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ : ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Σ.ΝΙΑΡΧΟΣ [PHOTOS]

<--break->

Ο Δήμος Αλμωπίας από τις 4 μέχρι τις 6 Οκτωβρίου υποδέχθηκε  στο Δημοτικό Κτήριο Προμάχων  Κινητές Ιατρικές Μονάδες, παρείχαν  δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε κατοίκους του χωριού και των γύρω χωριών. Το πρόγραμμα υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α' Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ) και φορέα υλοποίησης την ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος.

Το Πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων εξέτασε όλες τις ημέρες αρκετό κόσμο δωρεάν, στο Δημοτικό Κτήριο Προμάχων (Ιατρείο Προμάχων)

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) είναι μία πρωτοβουλία απο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ξεκίνησε να υλοποιείται τον Ιανουάριο 2014 απο την ΑΜΚΕ “Aναγέννηση & Πρόοδος” σε συνεργασία με την ΑΕΜΥ – Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, οι οποίες έχουν σκοπό να προσφέρουν προγράμματα υγειονομικής φροντίδας σε μόνιμους κατοίκους νησιών της άγονης γραμμής και απομακρυσμένων περιοχών σε όλη την Ελλάδα.

Καρδιά του προγράμματος είναι το έμπειρο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό μας. Με συνεχή διάθεση προσφοράς, υψηλή επιστημονική κατάρτιση, εξαιρετικά μεγάλη εμπειρία και σύγχρονο άρτιο εξοπλισμό. Οι γιατροί του προγράμματος συμμετέχουν εθελοντικά στις αποστολές τους, σε νησιά της άγονης γραμμής, και σε  ορεινές ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας.

Στόχος τους η ισότιμη πρόσβαση όλων των Ελλήνων –ανεξαρτήτως τόπου διαμονής – σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας.

Μετά από σχεδιασμό δύο ετών σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα διεθνή πρότυπα, είμαστε τώρα με επιτυχία υλοποιεί το πρόγραμμα, που συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη ασθενειών, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, και στην μείωση έκτακτων ιατρικών περιστατικών.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments