....

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΤΟΔΩΝ

 

 

 

 

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια προμήθεια επιχειρήσεων να τροποποιήσουν ατομικές συμβάσεις με τους εργαζομένους τους,  περιλαμβάνοντας σε αυτές μια σειρά από καταχρηστικές, παράτυπες και αντικανονικές ρυθμίσεις.

Αυτές αναφέρονται κυρίως στην περιγραφή καθηκόντων  και απασχόλησης, στο τι περιλαμβάνεται στις θεωρούμενες υπέρμετρες αμοιβές, στην διαδικασία ενδεχόμενης απασχόλησης σε άλλη εταιρεία του ομίλου (αν υφίσταται όμιλος εταιρειών), σε ιδιότυπα ποινολόγια και άλλα παρόμοια.

Για όλα αυτά έχουν γίνει οι σχετικές γνωματεύσεις από τις Υπηρεσίες και από τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας με αφορμή σχετική σύμβαση εταιρείας – ομίλου που δραστηριοποιείται στο χώρο του Τύπου, ενώ σχετικό περιστατικό αντιμετωπίστηκε στο ΣΕΠΕ σε ξενοδοχειακή μονάδα στα Δωδεκάνησα.

Προειδοποιούνται οι επιχειρήσεις να μην προχωρούν σε καταχρηστικού χαρακτήρα ρυθμίσεις στο πλαίσιο ατομικών συμβάσεων, γιατί οι παρεμβάσεις των ελεγκτικών  μηχανισμών θα είναι άμεσες.

Ειδοποιούνται οι εργαζόμενοι να είναι πολύ προσεκτικοί όταν υπογράφουν παρόμοιες ατομικές συμβάσεις ενώ όταν εντοπίζουν σημεία που πρέπει να διερευνηθούν να απευθύνονται στις τοπικές υπηρεσίες του ΣΕΠΕ ή στις Κεντρικές Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας (Δ/νση Ατομικών Ρυθμίσεων ή Γραφείο Γ. Γραμματέα).

 

Ο Γενικός Γραμματέας

Α. Νεφελούδη

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments