....

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΖΗΤΑ Η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Σφίγγει επικίνδυνα ο κλοιός για την υπόθεση της Μαρινόπουλος η οποία φέρεται ότι ζητά προστασία από τους πιστωτές, με την σχετική αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 να συζητείται σήμερα. Με αυτό τον τρόπο και βάσει όσων ισχύουν μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις που έγιναν πέρυσι και φέτος, η εταιρεία θα επωφεληθεί από τη νέα διάταξη που προβλέπει αυτόματη, χωρίς δηλαδή την προηγούμενη έκδοση προσωρινής διαταγής, αναστολή των ασφαλιστικών μέτρων και των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης εις βάρος του οφειλέτη.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως είναι η πιο λογική καθώς το τελευταίο διάστημα "βροχή" έπεφταν οι διαταγές πληρωμής και οι αναγκαστικές εκτελέσεις. Στόχος παραμένει, όπως αναφέρουν κύκλοι της εταιρίας, τόσο η προστασία των συμφερόντων όσο και η εξυπηρέτηση των προμηθευτών, ενώ απώτερος σκοπός αποτελεί η ευρύτερη αναδιάρθρωση για τη βιώσιμη λειτουργία της εταιρίας.

 "Παραμένουμε σε συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες μας, για την ανάπτυξη ενός συνολικού στρατηγικού πλάνου που θα επιτρέπει στην εταιρεία όχι μόνο να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει αλλά και να θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμα βιώσιμης λύσης. Αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες μας παραμένουν η διασφάλιση των εργαζομένων μας, οι σχέσεις με τους προμηθευτές μας και το χτίσιμο της εμπιστοσύνης με το καταναλωτικό κοινό, που μας στηρίζει σε μια πορεία 54  ετών", είχε σημειώσει τις προηγούμενες μέρες σε λιτή ανακοίνωση η εταιρία. 

Έκδηλη πάντως είναι η αγωνία για το σύνολο του κλάδου αλλά και της οικονομίας καθώς στον "αέρα" για το τι μέλλει γενέσθαι βρίσκονται 11.000 εργαζόμενοι και 3.000 προμηθευτές.

Η κατ' αρχήν συμφωνία με τη Σκλαβενίτης ΑΕΕ φαίνεται ότι πλέον δεν ισχύει, κάτι το οποίο εμμέσως υπονοεί και η ανακοίνωση παραπάνω. Την ίδια ώρα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς του προμηθευτές έχουν εκτοξευθεί, παρόλο που υπήρξε μια σχετική ροή αποπληρών εντός του Μαϊου. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 500 εκ. ευρώ

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments