....

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού που προωθεί το υπουργείο Εργασίας και αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, όποιος συνταξιούχος βρεθεί να εργάζεται και δεν το έχει δηλώσει στον ΕΦΚΑ, θα πληρώσει πρόστιμο.

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού που προωθεί το υπουργείο Εργασίας και αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, όποιος συνταξιούχος βρεθεί να εργάζεται και δεν το έχει δηλώσει στον ΕΦΚΑ, θα πληρώσει πρόστιμο που θα ισούται με 12 μηνιαίες συντάξεις.

Οι συνταξιούχοι υποχρεούνται, προτού αναλάβουν εργασία ή αυτοαπασχοληθούν, να το δηλώσουν στον φορέα κύριας ασφάλισης του ΕΦΚΑ, καθώς και στο ΕΤΕΑΕΠ (Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών).

Κόφτης στη σύνταξη δεν θα υπάρχει για συνταξιούχους του ΟΓΑ (κατά επάγγελμα αγρότες) που θα συνεχίσουν να ασκούν απασχόληση σε αγροτικά επαγγέλματα ανεξαρτήτως του ύψους του εισοδήματος.

Επίσης όσοι πολύτεκνοι συνταξιούχοι έχουν ανήλικο παιδί ή παιδί που σπουδάζει μέχρι 24 ετών ή είναι ανίκανο για εργασία δεν θα κόβεται καθόλου η σύνταξη στην περίπτωση που ο συνταξιούχος εργάζεται.

Για τους συνταξιούχους δημοσίου ή άλλων φορέων δεν θα υπάρχει περικοπή της σύνταξής τους αν συνεχίσουν να εργάζονται εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους από απασχόληση στον αγροτικό τομέα, σαν γεωργοί, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, πτηνοτρόφοι και αλιείς, δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ. Αν είναι πάνω από αυτό το ποσό θα έχουν μείωση κατά 30% για όσο χρόνο απασχολούνται και θα πληρώνουν παράλληλα τις ασφαλιστικές εισφορές.

Παϊσιάδης Σταύρος

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments