....

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΗΚΩΣΕ ΑΓΚΥΡΑ - ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Με περισσότερους από 640 επιβάτες, 45 ΙΧ και 18 δίκυκλα αναχώρησε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 5 Ιουλίου το Naxosjet εγκαινιάζοντας τα δρομολόγια το ταξίδι του για τα νησιά των Σποράδων.

«Υπήρξε μια μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη των δρομολογίων. Κανονικά έπρεπε να ανοίξουν από τις αρχές Μαρτίου οι κρατήσεις και τα πλοία να αναχωρούν από τις αρχές Ιουνίου», δήλωσε στη Voria, ο Χάρης Καραχαρίδης, επίσημος αντιπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρείας που ανέλαβε τα δρομολόγια.

Με πληρότητα στο 95% το πρώτο δρομολόγιο είχε δύο αλλαγές σε σχέση με όσα είχαν ανακοινωθεί. Σήμερα και αύριο οι επιβάτες θα ταξιδεύουν με το Naxosjet, το οποίο έχει μικρότερη χωρητικότητα -περίπου 150 λιγότερους επιβάτες- και από τη Δευτέρα δρομολογείται το Speed Runner Jet, για κάποιους γραφειοκρατικούς λόγους.

Επιπλέον, η αναχώρηση της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη για τις 7 το πρωί, σήμερα ωστόσο, το πλοίο έφυγε στις 9.15. Οι επιβάτες ενημερώθηκαν από χθες το βράδυ με γραπτό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα. Κι ενώ το πλοίο ήταν έτοιμο να φύγει, δύο αργοπορημένοι επιβάτες εμφανίστηκαν στο λιμάνι και ο καπετάνιος άνοιξε τις πύλες για να τους παραλάβει.

Ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονται μέλη πολιτιστικών συλλόγων από τη Βόρεια Ελλάδα που ταξιδεύουν για να εμφανιστούν σε εκδηλώσεις στην Αλόννησο, αλλά και αρκετοί απόφοιτοι λυκείου, που μετά τη βάσανο των πανελλαδικών εξετάσεων θα αποφορτιστούν και θα ξεφαντώσουν στην κοσμοπολίτικη Σκιάθο. Νεαρά ζευγάρια και οικογένειες με παιδιά θα αποβιβαστούν στην πιο ήσυχη, αλλά εξίσου καταπράσινη, Σκόπελο και οι λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού μετά από 4 ώρες θα φτάσουν στην Αλόννησο.

 

Σύμφωνα με τον κ. Καραχαρίση, όσο περνούν οι μέρες η πληρότητα των δρομολογίων θα αυξάνεται, φτάνοντας ως και το 100% στα μέσα του Αυγούστου, ενώ υπάρχουν και μέρες που δεν ξεπερνά το 70%.

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τη Θεσσαλονίκη εκτός Πέμπτης και Κυριακής. Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη για τις 7:00, ενώ Τρίτη-Τετάρτη και Σάββατο στις 9:15. 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments