....

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

Σε μία πρωτοφανή παρέμβαση προχώρησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, ζητώντας τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. 

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «καλό θα ήταν η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική». Ήδη, 21 βουλευτές έχουν καταθέσει αίτημα για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. 

Η Εκκλησία έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και με κάθε τρόπο την αντίθεσή της για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο: μέσω της ανακοίνωσης της Ιεράς Συνόδου, με επιστολές προς τους βουλευτές, αλλά και με κείμενο που διαβάστηκε στους ναούς. Ταυτόχρονα, στελέχη της Εκκλησίας έκαναν συνεχείς δημόσιες τοποθετήσεις ενάντια στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. 

Τώρα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας, δήλωσε ότι «καλό θα ήταν» να γίνει αύριο ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο, γιατί έτσι «διασφαλίζουμε τη Δημοκρατία και τα συμφέροντα» του λαού «κατά τον καλύτερο» τρόπο.

Advertisement
 

 
 
 
 

«Η χώρα μας είναι μια δημοκρατική χώρα μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα. Μάλιστα, ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός και δίδαξε τη δημοκρατία από αρχαιοτάτων χρόνων», σημείωσε αρχικά ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. 

«Καλό θα ήταν, λοιπόν, στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατίας που εμφορείται το ελληνικό κοινοβούλιο, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική. Με αυτόν τον τρόπο και τη Δημοκρατία διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, κατά τον καλύτερο τρόπο», συμπλήρωσε αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments