......

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΤΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ

 

 

 

Τα φωτιστικά οροφής είναι η τέλεια λύση για να φωτίσουμε χώρους όπως το σαλόνι του σπιτιού μας, όπου είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ελευθερία κινήσεων.

Φυσικά, τα κρεμαστά φωτιστικά δεν έφυγαν ποτέ από τη μόδα. Αντιθέτως, σήμερα μπορούμε να βρούμε πολλά και διαφορετικά στυλ, υλικά και υφές που θα ταιριάξουν εύκολα με κάθε διακόσμηση σαλονιού.

Πόσες φορές όμως σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να επιλέξουμε το ξύλο στα φωτιστικά οροφής που θα τοποθετήσουμε στα δωμάτια του σπιτιού μας; Η αλήθεια είναι πως δεν είναι ακόμα αρκετά διαδεδομένο αυτό το στυλ για τα φωτιστικά στα σπίτια, αν και πλέον τα βλέπουμε να φιγουράρουν στα διάφορα μαγαζιά.

Πού μπορούμε να βάλουμε φωτιστικά οροφής;

Το ξύλο είναι ένα υλικό που θυμίζει κυρίως το vintage στυλ διακόσμησης με έναν σύγχρονο τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε εύκολα να το ταιριάξουμε στο σπίτι μας ανεξάρτητα με το στυλ διακόσμησης που επικρατεί.

  • Μπορούμε να τοποθετήσουμε ξύλινα κρεμαστά φωτιστικά στο σαλόνι μας φυσικά. Το σαλόνι είναι ο κεντρικός χώρος ενός σπιτιού και η πρώτη εντύπωση που αποκτά ένας καλεσμένος μας για το σπίτι και το γούστο μας. Ένα ξύλινο φωτιστικό οροφής θα δώσει ένα πρωτότυπο στυλ στο σαλόνι μας ακόμα κι αν αυτό είναι διακοσμημένο με κλασικό ή μίνιμαλ τρόπο και σε γήινες αποχρώσεις ή βασικά χρώματα, όπως το λευκό, το μαύρο και το γκρι. Μάλιστα, το ξύλο ταιριάζει απόλυτα με το βιομηχανικό στυλ διακόσμησης.
  • Επίσης, μια πολύ όμορφη ιδέα είναι να επιλέξουμε ξύλινο φωτιστικό οροφής για το υπνοδωμάτιό μας. Το ξύλο σε ένα υπνοδωμάτιο κάνει τον χώρο να φαίνεται πιο ζεστός και ρομαντικός.
  • Στην κουζίνα μπορούμε εύκολα να τοποθετήσουμε ξύλινα κρεμαστά φωτιστικά. Αν μάλιστα η κουζίνα μας διαθέτει διαχωριστικό πάσο, μπορούμε να βάλουμε το φωτιστικό στο συγκεκριμένο σημείο και να επιλέξουμε ένα μακρόστενο σχέδιο ώστε να τοποθετηθεί κατά μήκος του πάσο. Με αυτόν τον τρόπο η κουζίνα μας θυμίζει κουζίνα εξοχικής κατοικίας που βρίσκεται μέσα σε δάσος.
  • Ακόμη και στο μπάνιο μπορούμε να επιλέξουμε φωτιστικό από ξύλο. Φυσικά, το φωτιστικό θα πρέπει να έχει μικρότερο μέγεθος για να ταιριάζει με τον χώρο του μπάνιου, που συνήθως είναι ο μικρότερος χώρος στο σπίτι. Επίσης, προσέχουμε να ταιριάζει και με τα χρώματα του μπάνιου. Αν το μπάνιο μας έχει παστέλ αποχρώσεις, το ξύλο είναι ο τέλειος συνδυασμός.

Όπως καταλαβαίνουμε, τα ξύλινα φωτιστικά μπορούμε να τα επιλέξουμε χωρίς κανένα δισταγμό σε κλασικά ή μοντέρνα και πρωτότυπα σχέδια και στυλ, οποιαδήποτε κι αν είναι η διακόσμηση των διάφορων εσωτερικών ή ακόμα και εξωτερικών χώρων του σπιτιού μας.

Φυσικά, δεν ξεχνάμε ότι όταν φτάσει η στιγμή να επενδύσουμε σε κρεμαστά φωτιστικά είναι σημαντικό να μην πάρουμε κάποια βιαστική απόφαση, αλλά να σκεφτούμε καλά το στυλ που θα ταιριάξει αρμονικά με τους χώρους του σπιτιού μας και την υπόλοιπη διακόσμηση.

 


 

Σχόλια - Facebook Comments