....

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΕΔΕΣΣΑΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα, η νέα αντιλαϊκή συμφωνία

                                Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα είχε απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, κόβει βάναυσα τις συντάξεις, ενοποιεί  τους ασφαλισμένους στην εξαθλίωση και μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα.

Επιπλέον ισοπεδώνει πολλές κατηγορίες επαγγελματιών  όπως τους μικρομεσαίους, τους αυτοαπασχολούμενους και  τους αγρότες, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» για τους  μεγαλοεργοδότες, οι οποίοι θα συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν και να εισφοροδιαφεύγουν. Παράλληλα ενισχύει τη μαύρη, ανασφάλιστη εργασία.Image and video hosting by TinyPic

Πρόκειται για βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη «μεταρρύθμιση» που συνεχίζει επάξια την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου: Ο καθένας είναι «υπεύθυνος για την ασφάλισή του». Αν έχεις περάσει περιόδους στην ανεργία, την μαύρη και ελαστική εργασία, ας πρόσεχες! Ίσως πάρεις κάποια στιγμή, στα βαθιά γεράματα, μία «σύνταξη» 300 ευρώ.

Το κυβερνητικό νομοσχέδιο αφήνει άθικτο -και «χτίζει» πάνω σε αυτό- το αντιδραστικό μνημονιακό πλαίσιο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (Νόμος Λοβέρδου-Κουτρουμάνη κλπ).

Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο οδηγεί τους νέους-κυρίως εργαζόμενους στη  μαύρη και αδήλωτη εργασία και ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς στις σημερινές συνθήκες της μακρόχρονης ανεργίας και της ελαστικής εργασίας κανείς δεν προσδοκά να συμπληρώσει  40 χρόνια ασφάλισης για να πάρει μια κάποια σύνταξη!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

   Πρωτοβουλία γυναικών σε δράση.......

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments