....

ΠΡΟΒΑ ΜΠΛΟΚΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σε συμβολική κατάληψη με 25 τρακτέρ στον κόμβο της Χαλκηδόνας προχώρησαν οι εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων της Μακεδονίας, που έκλεισαν για μισή ώρα την κυκλοφορία και αποφάσισαν να συναντηθούν στα Γιαννιτσά το προσεχές Σάββατο 29 Ιανουαρίου για να δουν πώς θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Ο αρχικός προγραμματισμός για τις κινητοποιήσεις των Μακεδόνων παραγωγών αφορούσε σε κατάληψη των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο οι αστυνομικές αρχές εμπόδισαν την κάθοδο των τρακτέρ. Μάλιστα αυτό έγινε παρά την προφορική συμφωνία που είχαν κάνει τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου οι εκπρόσωποι των αγροτών με την αστυνομική διεύθυνση, σύμφωνα με την οποία τα τρακτέρ είχαν το ελεύθερο να «περάσουν» προς τη Θεσσαλονίκη.

Το ερχόμενο Σάββατο στις 11 το πρωί θα συναντηθούν οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων της Μακεδονίας στα Γιαννιτσά προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινητοποιήσεις τους, με τα σενάρια αυτήν τη στιγμή να περιστρέφονται γύρω από το ενδεχόμενο καθόδου των τρακτέρ στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και μπλόκα.

Η συμβολική κατάληψη που έγινε το νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης 25 Ιανουαρίου, έγινε όπως εξηγούν οι παραγωγοί στο Agronews, για να στείλουν ένα μήνυμα στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και στους υπόλοιπους πολίτες της χώρας αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Το κόστος παραγωγής και τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια αποτελούν αιχμές των ζητημάτων που προβάλουν οι Μακεδόνες αγρότες, που όπως λένε αν δεν υπάρξει κάποια παρέμβαση, η καλλιέργεια φέτος καθίσταται όχι μόνο ασύμφορη, αλλά αδύνατη.

Νωρίτερα το Agronews έγρ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments