....

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΕΙ Ο Ν. 4250/2014

Το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή  του  στη νέα μέθοδο αξιολόγησης που προάγει ο Ν. 4250/2014 και ιδιαίτερα με το πρώτο στάδιο της αξιολόγησης που αφορά στον επιμερισμό ποσοστών, ένα ακόμη αντιμνημονιακό και αντεργατικό μέτρο που αποσκοπεί στη μείωση του προσωπικού και στην εκχώρηση δομών και υπηρεσιών του δημοσίου τομέα και των ΟΤΑ στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η   κυβέρνηση  προσπαθεί,  με εργαλείο τη  συγκριτική αξιολόγηση, να δημιουργήσει μία νέα δεξαμενή διαθεσίμων καθορίζοντας εκ  των  προτέρων  τα ποσοστά και τις κλίμακες βαθμολόγησης. Η εισαγωγή της αυθαίρετης   ποσόστωσης και περεταίρω επιμερισμού ανά οργανική μονάδα στρεβλώνει    κάθε έννοια αντικειμενικής και «δίκαιης» χρήσης της αξιολόγησης που σκοπό  θα πρέπει να έχει την αξιοποίηση των εργαζομένων και βελτίωση της   απόδοσης τους,  με γνώμονα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες. 

Ζητάμε την εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης του προσωπικού, τέτοιου που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των προσφερόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.

            Το ψήφισμα αυτό εγκρίθηκε με την υπ΄ αριθμ. 137/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας στην 16η συνεδρίαση της 18ης Ιουνίου  2014.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ Κ.Δ.Α.Π./Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών – Κ.Δ.Α.Π./Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α., και στα δίκαια αιτήματά τους για την ομαλή συνέχιση των δομών και την ενίσχυση της χρηματοδότησης τους για την κάλυψη των ολοένα αυξημένων αναγκών των συμπολιτών μας για δωρεάν κοινωνικές παροχές.

Δηλώνει ότι στο Δήμο μας, τα τελευταία χρόνια, η υλοποίηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής», έχει καταστήσει την λειτουργία της Δομής Κ.Δ.Α.Π. αναντικατάστατο και απολύτως απαραίτητο θεσμό, αποτελώντας έναν από τους πυλώνες της άσκησης κοινωνικής πολιτικής προς τους δημότες μας.

Ζητάμε να μην υπάρξει καμία νέα μείωση στην χρηματοδότηση των Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π.-M.E.A. για τη νέα χρονιά 2014-2015 αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Οι δομές Κ.Δ.Α.Π. το 2012 υπέστησαν γιγάντια μείωση χρηματοδότησης της τάξης του 50%, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε ήδη μεγάλες δυσκολίες, αδυνατώντας πολλές φορές να καλύψουμε τις μισθοδοσίες του απαιτούμενου από την νομοθεσία προσωπικού και τα λοιπά λειτουργικά έξοδα της Δομής. Η παραμικρή μείωση θα σηματοδοτήσει το κλείσιμο Δομών με μικρή δυναμικότητα παιδιών.

Σας καλούμε να απορρίψετε, ως αναποτελεσματικό, οποιοδήποτε σενάριο νέας μείωσης της χρηματοδότησης και ως άστοχη οποιαδήποτε πρόταση υποχρηματοδότησης των Κ.Δ.Α.Π. Αντιθέτως, σας καλούμε να ενισχύσετε την χρηματοδότηση με σκοπό να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των συμπολιτών μας για δωρεάν κοινωνικές παροχές και να δοθεί μία λύση που δεν θα αφορά πάλι μόνο στην εξασφάλιση της ερχόμενης περιόδου αλλά των επόμενων ετών συνολικά. Ήρθε ο καιρός να ασχοληθούμε με υπευθυνότητα και συνέπεια με την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και τις κοινωνικές δομές των Ο.Τ.Α. καθώς αποτελούν πλέον το μόνο αποκούμπι για όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι γέροντες και τα παιδιά μας.

 

            Το ψήφισμα αυτό εγκρίθηκε με την υπ΄ αριθμ. 143/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας στην 16η συνεδρίαση της 18ης Ιουνίου  2014.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments