....

'ΨΗΝΕΤΑΙ' ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΣΙΠΡΑ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Στο Πεκίνο δεν αποκλείεται να συναντηθούν ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο πρόεδρο, όπου και οι δυο θα βρεθούν τον άλλο μήνα για τις εργασίες οικονομικού φόρουμ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο των εργασιών του «Belt and Road Forum»,  για την αναβίωση του χερσαίου και θαλάσσιου δρόμου του Μεταξιού, που θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Μαΐου.

 

Σε ένα χρονικό σημείο όπου οι σχέσεις των δυο χωρών περνούν αρκετές στιγμές έντασης ένα πιθανό ραντεβού μεταξύ των δυο πλευρών θεωρείται καταλυτικό για μια σειρά από ζητήματα όπως το προσφυγικό, το Κυπριακό, οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, αλλά και οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο. Θα είναι, άλλωστε η πρώτη συνάντηση των δυο ηγετών μετά από το δημοψήφισμα και τις διευρυμένες αρμοδιότητες που απόκτησε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η τελετή εγκαινίων του φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στο εθνικό συνεδριακό κέντρο της Κίνας, την Κυριακή 14 Μαΐου, και θα ακολουθήσει διάλογος υψηλού επιπέδου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήδη γίνονται οι απαραίτητες επαφές για να πραγματοποιηθούν και άλλες συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού. Μεταξύ των ηγετών που θα βρεθούν στην Κίνα εκείνη την περίοδο θα είναι και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ όπως είναι φυσικό έχουν ήδη κλείσει τα ραντεβού του πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία της Κίνας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments