....

ΨΩΜΊ-ΠΑΙΔΕΊΑ-ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΟΥ ΡΗΜΆΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΈΣ ΜΑΣ ΚΆΝΟΥΜΕ ΑΝΤΑΡΣΊΑ

Φίλες και φίλοι,

Οι περιφερειακές εκλογές του Μαΐου  μας βρίσκουν στη μέση μιας ανελέητης μάχης μεταξύ των δυνάμεων του κεφαλαίου και της πλατιάς πλειοψηφίας του λαού μας, που μόνο να χάσει έχει από τα Τρία Μνημόνια, που παραμένουν ακλόνητα και οι πάνω από 700 εφαρμοστικοί νόμοι που συνεχίζουν να ισχύουν. Από αυτά κερδίζουν μόνο όσοι έχουν συμφέρον (βιομήχανοι- τραπεζίτες κλπ) και οι επί χρόνια διαχειριστές του σάπιου κατεστημένου. Από τη μάχη των εκλογών δεν μπορούμε να λείπουμε, όπως δεν λείψαμε σε καμία από τις προηγούμενες: από τα χαράτσια - τις απεργίες - τις πλατείες - τον αντιφασιστικό αγώνα, τα μπλόκα των αγροτών. Δίνουμε τον ανυπόταχτο αγώνα μας διαλέγοντας την πλευρά των αδύναμων, των πολλών, των χαμένων του σήμερα και του χτες, αλλά και των κερδισμένων ενός αύριο που θα βασίζεται στις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Για εμάς κι αυτές οι εκλογές είναι πολιτικές και μάλιστα κεντρικού πολιτικού χαρακτήρα. Πάμε κόντρα στο ρεύμα που θέλει επί σκοπού να τις κάνει ‘’πασαρέλα’’ υποψηφίων, που ουδεμία σχέση έχουν με τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και εμφανίζονται εν μία νυκτί ως σωτήρες και όψιμοι αγωνιστές για το καλό του τόπου. Εξάλλου και η σύνθεση του δικού μας ψηφοδελτίου είναι βγαλμένη από τα ‘’σπλάχνα’’ του λαού μας (με συμμετοχή ανέργων, αυτοαπασχολούμενων αγροτών, υπαλλήλων, νεολαίων). Δεν είμαστε ένα μάτσο επαγγελματιών πολιτικάντηδων, αλλά μια ισότιμη ομάδα αγωνιστών/στριών για μια άλλη κοινωνία. Δεν έχουμε να υποσχεθούμε τίποτα παραπάνω από αυτό που πάντα κάναμε και κάνουμε, χωρίς να διεκδικούμε την μοναδική αλήθεια. Η μόνη μας υπόσχεση είναι ότι κάθε φορά θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ισότητα-δικαιοσύνη-λευτεριά.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΡΗΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

  • Ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δ.Ν.Τ. – Κεφαλαίου.
  • Κατάργηση των Μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων
  • Παύση πληρωμών – Διαγραφή του Χρέους.
  • Εθνικοποίηση τραπεζών, Εθνικοποίηση επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, Εργατικός και Κοινωνικός έλεγχος παντού.
  • Έξοδος από ΕΕ – ΕΥΡΩ με αντικαπιταλιστική – διεθνιστική προοπτική
  • Ριζική αναδιανομή του πλούτου.
  • Κατοχύρωση και προστασία δημοκρατικών δικαιωμάτων, κοινωνικών και πολιτικών ελευθεριών.
  • Ρήξη με τον «Κλεισθένη Ι» και κατάργησή του μαζί με τον «Καλλικράτη» και οργάνωση της κοινωνίας σε θεσμούς λαϊκής –δημοκρατικής βάσης
  • Πάλη ενάντια στον φασισμό, Μέτωπο ενάντια σε ιμπεριαλισμό, εθνικισμό, φασισμό και ρατσισμό. Έξω από το ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις.

 

 

 

Δεν είμαστε ουδέτεροι, έχουμε διαλέξει πλευρά.

  • Θέλουμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε), του ΔΝΤ και του Κεφαλαίου. Θέλουμε τη διαγραφή του χρέους και να βγούμε έξω από τη φυλακή της Ε.Ε.
  • Θέλουμε οι εργάτες, οι μικρομεσαίοι και φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροεπαγγελματίες, οι νέοι, οι άνεργοι να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.
  • Δε θέλουμε να ληστεύει η τράπεζα  και  το φορομπηχτικό αστικό κράτος το μόχθο και το βιος της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
  • Θέλουμε σχολεία ανοιχτά , και δημόσια  δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.
  • Δε θέλουμε νοσοκομεία χωρίς γιατρούς. Θέλουμε αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
  • Θέλουμε φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα για όλο το λαό και δωρεάν για τους άνεργους.
  • Θέλουμε τη ΔΕΗ υπό κρατικό έλεγχο. Λέμε όχι στο ξεπούλημα της  ΔΕΗ και στην ιδιωτικοποίηση των νερών για να μην πούμε το νερό νεράκι. Μελέτη και προστασία των υδάτινων πόρων. Λέμε όχι στην απρόσκοπτη ρύπανση των υπόγειων και υπέργειων υδάτων του νομού μας στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης. Όχι στην ιδιωτικοποίηση των νερών της Αραβησσού.
  • Δε θέλουμε την “επένδυση” των ανεμογεννητριών στο Βέρμιο (που σχεδιάζεται να επεκταθούν μέχρι την Πέλλα) για να κερδοσκοπήσει το κεφάλαιο.
  • Καμιά μεταλλευτική δραστηριότητα στο Πάικο, όπως στη Χαλκιδική
  • Θέλουμε αποκλειστική δημόσια διαχείριση και λειτουργία των απορριμμάτων με έλεγχό τους από τις τοπικές κοινωνίες. Έξω οι εργολάβοι από τους ΧΥΤΑ.
  • Θέλουμε να υλοποιηθεί άμεσα η σιδηροδρομική σύνδεση (προαστιακός) της Θεσ/νίκης με την Πέλλα μέσω Γιαννιτσών .
  • Θέλουμε τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα (όπως τα στρ. Καψάλη στα Γιαννιτσά και Καλιαγκάκη στην Έδεσσα) να αποδοθούν ολόκληρα στις τοπικές κοινωνίες, ως χώροι πρασίνου.
  • Δε θέλουμε να κλέβει τον ιδρώτα των αγροτών  ο έμπορος κι ο τραπεζίτης. Κατώτερη εγγυημένη τιμή στα προϊόντα και καλλιέργειες για την κάλυψη των επισιτιστικών αναγκών του λαού μας.

Αγώνες ταξικοί, ενωτικοί και νικηφόροι

ενάντια στις λογικές της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας.

 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

 

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Δάσκαλος, Αιρετό μέλος ΑΠΥΣΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας)

 

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πέλλας

1.      Αναγνωστοπούλου Κυριακή, συνταξιούχος νοσηλεύτρια

2.      Ασκητής Γιώργος, αγρότης-συνδικαλιστής

3.      Γαβριηλίδου Ευαγγελία, φιλόλογος, εργαζόμενη στην ιδιωτική εκπαίδευση

4.      Γεροντίδης Μάκης, εφοριακός, μέλος ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων ΔΟΥ Ημαθίας-Πιερίας-Πέλλας και της ΕΓ του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πέλλας

5.      Μπακαλάκης Χρήστος, άνεργος

6.      Μπουρδουμπούρα Γεωργία, εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έδεσσας και της ΕΓ του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πέλλας

 

Με τον αγώνα και την ψήφο σου κάνε Ανταρσία

Στήριξε Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία- Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments