....

ΠΤΩΤΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ - ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1994-2009

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας αποτιμώντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για το κόμμα του,

που δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες των οπαδών του, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είναι η στιγμή, με ανοιχτή συζήτηση και με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο, να δούμε πώς θα υπερβούμε τις αδυναμίες αυτές.

Είναι η στιγμή να αποτιμήσουμε τις ευθύνες του καθενός και της καθεμιάς από εμάς και να πάρουμε αποφάσεις για να συνεχίσουμε προς τα εμπρός.

Δεν χάνουμε την ελπίδα μας.»

Αυτή η δήλωση ισχύει για το Ουράνιο Τόξο σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, καθώς το εκλογικό αποτέλεσμα είναι πολύ χειρότερο. Ισχύει, βέβαια, και για όλους τους Μακεδόνες που δεν είναι μέλη του Ο.Τ. και το ψήφισαν, αν και δεν τους εκφράζει, για όσους προτίμησαν να ψηφίσουν άλλο φιλομακεδονικό κόμμα, αλλά και όσους προτίμησαν την αποχή.

Θα δούμε κατάματα την εκλογική αποτυχία και τις αιτίες που την προκάλεσαν,
και μετά θα τραβήξουμε μπροστά. Ο στρουθοκαμηλισμός δεν βοηθάει σε τίποτα.
Για τα αίτια που αφορούν τους αντιπάλους μας έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Τώρα πρέπει να μιλήσουμε για τα αίτια που αφορούν εμάς τους ίδιους. Δεν φταίει μόνο το κακό ελληνικό κράτος. Φταίμε κι εμείς.

Θα κάνουμε το διάλογο δημόσια μέσω ιντερνετ και αυτό γιατί,
Α. Κάποιοι ποτέ δεν επέτρεψαν το διάλογο μέσα στα πλαίσια του Ουράνιου Τόξου
Β. Γιατί πρέπει να ξέρουν και ευρύτερα οι Μακεδόνες, αλλά και οι δημοκράτες που ψήφισαν Ο.Τ. και απορούν γιατί αυτό δεν ψηφίζεται από τους ίδιους τους Μακεδόνες.

Καταθέτουμε κατ΄αρχήν τα εκλογικά αποτελέσματα στους νομούς της Μακεδονίας από το 1994 μέχρι σήμερα. Το κάνουμε αφενός για λόγους ενημέρωσης, αλλά κυρίως διότι νομίζουμε ότι θα βοηθήσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 1994 – 1999 – 2004 - 2009
ΔΡΑΜΑΣ .........44 – 47 – 42 - 45
ΚΑΒΑΛΑΣ .......79 – 33 – 57 - 32
Α’ ΘΕΣ/ΚΗΣ ...198 – 139 – 231 - 126
Β’ ΘΕΣ/ΚΗΣ ...175 – 165 – 139 - 87
ΣΕΡΡΩΝ .........136 – 82 – 97 - 93
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ....56 – 2 – 48 - 48
ΚΙΛΚΙΣ ..........181 – 131 – 136 - 123
ΠΕΛΛΑΣ .......1.347 – 656 – 404 - 375
ΗΜΑΘΙΑΣ .......375 – 154 – 219 - 131
ΠΙΕΡΙΑΣ ........ 59 – 31 – 57 - 31
ΦΛΩΡΙΝΑΣ.... 2.250 – 1.427 – 1.203 – 1.195
ΚΟΖΑΝΗΣ ......269 – 264 – 199 - 160
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ... 301 – 119 – 101 - 143
ΓΡΕΒΕΝΩΝ ......18 – 14 – 12 – 15
ΣΥΝΟΛΟ ....5.488 – 3.264 – 2.945 – 2.594

Όπως παρατηρούμε, η πτώση δεν ήρθε απότομα, αλλά ήταν σταδιακή και συνεχής.
Τα όργανα οποιουδήποτε κόμματος με τέτοια πτωτική πορεία, το πρώτο που θα έπρεπε να συζητήσουν, είναι τα αίτια που οδηγούσαν σταδιακά και σταθερά στη συρρίκνωση και η αναμόρφωση της πολιτικής του κόμματος.

Για να γίνει ουσιαστικός διάλογος, πρέπει οι μετέχοντες να ενημερωθούν για κάποια σημαντικά γεγονότα. Η σωστή γνώμη προϋποθέτει σωστή γνώση.

Το 2008 ήταν έτος κατά το οποίο το Ουράνιο Τόξο είχε ανέλπιστα μεγάλη προβολή από τα ελληνικά ΜΜΕ και κυρίως από την τηλεόραση.
Βιβλία κυκλοφόρησαν και θετικά ρεπορτάζ και άρθρα γράφηκαν σε μεγάλες εφημερίδες για τους υπαρκτούς «ανύπαρκτους».
Ο αριθμός των ενημερωμένων πολιτών αυξήθηκε.
Οι ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκαν κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις και κυρίως το πανηγύρι της Μελίτης, ευαισθητοποίησαν περισσότερο του Μακεδόνες και τους δημοκρατικούς πολίτες, με αποτέλεσμα να αυξηθούν αισθητά οι συμμετέχοντες σε αυτές.
Έχει αυξηθεί ο αριθμός των συνειδητοποιημένων Μακεδόνων
Πολύ μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων έδειχνε τάσεις αποστασιοποίησης από τα παραδοσιακά κόμματα, κάτι που ευνοούσε τα μικρά.

Το Ουράνιο Τόξο δεν είχε παρά να αξιοποιήσει αυτή την ευνοϊκή συγκυρία.
Αντί γι΄αυτό, όμως, η οργάνωση του κόμματος έδειχνε εικόνα παραλυσίας, σε τέτοιο βαθμό, που δεν μπορούσε να συνεδριάσει το Κ.Σ. λόγω έλλειψης απαρτίας.
Ήταν ολοφάνερο ότι έπρεπε να γίνει κατεπειγόντως ανασυγκρότηση του κόμματος.

Ευκαιρία για την ανασυγκρότηση ήταν το τακτικό Συνέδριο που έπρεπε να γίνει κανονικά το Μάϊο του 2008. Η Γραμματεία, όμως, δεν το προετοίμασε και το ανέβαλε για το Φθινόπωρο, χωρίς να συγκαλέσει το Κεντρικό Συμβούλιο.
Κάποια μέλη πρότειναν να αρχίσει ουσιαστικός διάλογος και στα πλαίσια της ανασυγκρότησης να καλεστούν στο Συνέδριο και όλα τα παλαιά μέλη.
Υπόψη ότι από τα ιδρυτικά μέλη περισσότερα από τα μισά είχαν απομακρυνθεί.
Από τα παραβρισκόμενα μέλη, οι Βοσκόπουλος, Βασιλειάδης και Τασσόπουλος απέρριψαν την πρόταση χωρίς να την θέσουν προς έγκριση στο Κ.Σ. Για να καλυφθεί το κενό κάλεσαν φίλους και συγγενείς, δίνοντάς τους ασυμπλήρωτες προσκλήσεις και εξουσιοδοτώντας τους «να φέρουν και τις γυναίκες τους και τους φίλους τους». Φυσικά σε ένα τέτοιο «συνέδριο» φιέστα δεν ήταν δυνατόν να γίνει κανενός είδους σοβαρή συζήτηση, ούτε και έγινε.

Εξάλλου δεν υπήρχε ούτε απολογισμός, ούτε εισήγηση ή κάποιες επεξεργασμένες προτάσεις του απερχόμενου Κ.Σ. και δεν έγινε απολύτως καμία συζήτηση για την κατάσταση στο κίνημα. Πρόταση που έκανε μέλος της Π.Γ. να θεωρηθεί η εκδήλωση ως προσυνεδριακή για να προετοιμάσει ένα ουσιαστικό συνέδριο μέσα στο επόμενο τρίμηνο, απορρίφθκε από τη διαμορφωμένη πλειοψηφία των κομπάρσων.
Στην παρατήρηση, ότι «έτσι όπως πάμε, θα μείνουμε εμείς κι εμείς», ο Λιθοξόου απάντησε:

«Και πέντε να μείνουμε, έτσι θα συνεχίσουμε»

Αυτή ήταν η μοναδική πολιτική απόφαση και αντικατοπτρίζει το μέγεθος της ανευθυνότητας που χαρακτηρίζει τα αφεντικά του κόμματος.

Η εκδήλωση ήταν μια φιέστα για τα μάτια του κόσμου, και μάλιστα συγκεκριμένου κόσμου. Στην εκδήλωση καλέστηκαν και παραβρέθηκαν δύο τηλεοπτικά συνεργεία από τη Δημ. Μακεδονίας και κανένα από την Ελλάδα. Έτσι η φιέστα προβλήθηκε μόνο στη Δ.Μακεδονίας και κατόπιν μέσω ιντερνετ στη μακεδονική διασπορά. Αυτός ήταν και ο λόγος που την ανακοίνωση για την διενέργεια του Συνεδρίου την ανάρτησαν στο σάιτ του κόμματος μόλις το απόγευμα της προηγουμένης ημέρας.

Η δημοσιότητα που έδωσαν τα ελληνικά ΜΜΕ στα επεισόδια που προκάλεσαν ακροδεξιοί έξω από την αίθουσα όπου διεξάγονταν το 1ο Συνέδριο, τον Μάϊο του 2004 στη Θεσσαλονίκη, είχαν προκαλέσει τα δημοκρατικά ανακλαστικά των πολιτών και είχαν αποφέρει σημαντική αύξηση των ψήφων σε πανελλαδικό επίπεδο στις ευρωεκλογές του 2004.
Οι διοργανωτές του 2ου Συνεδρίου γιατί απέφυγαν τη δημοσιότητα μέσω των ελληνικών ΜΜΕ, κάτι που επιδιώκουν όλα τα κόμματα;

Αποφάσεις του «συνεδρίου» δεν ανακοινώθηκαν ποτέ, γιατί απλούστατα δεν υπήρχαν.
Σε ανακοίνωση μισής σελίδας έγραψαν, ότι το Συνέδριο αποφάσισε α) να συνεχίσει την ενημέρωση των διεθνών οργανισμών και β) να προχωρήσει στην μαζικοποίηση του κόμματος με τη δημιουργία πυρήνων σε πόλεις και χωριά. Αυτά τα ζητήματα είναι αυτονόητα και δεν χρειάζεται απόφαση κάποιου συνεδρίου.

Στην πράξη επακολούθησε πλήρης αδράνεια. Όχι μόνο δεν δημιούργησαν κανένα νέο πυρήνα, αλλά ούτε καν έκαναν κάποιες επισκέψεις σε πόλεις και χωριά, ούτε παρήγαγαν ή διακίνησαν κάποιο πολιτικό υλικό. Η τελευταία έκδοση της εφημερίδας Ινφο Ζόρα ήταν εκείνη του Δεκεμβρίου 2008. Για το πρώτο εξάμηνο του 2009, που ήταν και προεκλογικό, δεν έκαναν ούτε καν ηλεκτρονική έκδοση της Ινφο Ζόρα.

Το Μάρτιο του 2009 εξαπολύθηκε κυρίως μέσω ίντερνετ και μηχανισμών λασπολογίας οξεία ρατσιστική επίθεση κατά νεοδημιουργηθέντος μακεδονικού σωματείου με έδρα την Έδεσσα. Το υπερασπίστηκαν με κοινή αντεπίθεση τρία μακεδονικά μπλογκ και είχαν θετικά αποτελέσματα. Η ηγεσία του Ο.Τ. ήταν και πάλι πλήρως απούσα. Δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση συμπαράστασης.

Ενώ όλα τα κόμματα είχαν αρχίσει προεκλογικό αγώνα τουλάχιστον δυο με τρεις μήνες πριν τις εκλογές, το Ο.Τ. δεν έδειχνε καν σημεία ζωής. Άρχισαν να φτάνουν στο μπλογκ απορίες φίλων, στις οποίες δεν ξέραμε τι να απαντήσουμε. Τελικά αναγκαστήκαμε δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές (πρωί 22 Μαϊου 09) να κάνουμε ανάρτηση για το Ο.Τ. και να παραπέμπουμε τους αναγνώστες μας στην ιστοσελίδα του Ο.Τ.
Έτσι το απόγευμα της ίδιας μέρας έκαναν επιτέλους ανακοίνωση συμμετοχής στις εκλογές στα αγγλικά!!!

Είχαν και έξι παραπομπές (συνδέσμους) με μικροσκοπικά γράμματα, η πέμπτη από τις οποίες ήταν η ανακοίνωση για τις εκλογές. Προηγούνταν η διακήρυξη της EFA στα αγγλικά και ελληνικά (13 σελίδες η καθεμιά) και ένα μανιφέστο του Ο.Τ. του 1997, επίσης στα αγγλικά και μετά στα ελληνικά.

Ο επισκέπτης δηλαδή έπρεπε να ψάξει με το μικροσκόπιο, να διαβάσει ή να παρακάμψει δεκάδες σελίδες, για να βρει την ανακοίνωση.
Όμως πόσοι ψηφοφόροι το κάνουν αυτό;

Γιατί τα άλλα κόμματα που ανήκουν σε ευρωπαϊκές συμμαχίες δεν κάνουν τις ανακοινώσεις και διακηρύξεις τους πρώτα στα αγγλικά;

Γιατί δεν ανάρτησαν την διακήρυξη της EFA για τις εκλογές που έγινε τον Μάρτιο, περίοδο που έγινα οι διακηρύξεις των περισσοτέρων κομμάτων;

Τα άλλα κόμματα φροντίζουν ώστε οι ανακοινώσεις τους να είναι άμεσα προσβάσιμες, σύντομες και περιεκτικές, το Ο.Τ. γιατί όχι;

Η 7η παραπομπή αφορούσε άρθρο του Δ. Λιθοξόου, η οποία ήταν επίσης πρώτα στα αγγλικά, αν και το άρθρο ήταν στα ελληνικά.
Those who remained standing (Όσοι έμειναν όρθιοι), by D. Lithoxoou

Γιατί δεν εκφράζει τους Μακεδόνες η πολιτική του Ουράνιου Τόξου;

Ο D. Lithoxoou μέχρι το 1993 αρθρογραφούσε σε ελληνικά έντυπα, κάτι που βοηθούσε τον αγώνα μας. Αυτός ήταν και ο λόγος που τον δεχθήκαμε στο κόμμα μας. Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί μόνο στην ιστοσελίδα του Ο.Τ. και δίνει συνεντεύξεις μόνο σε έντυπα της Δημ. Μακεδονίας, όπου έχουν εκδοθεί και τα τρία βιβλία του. Έχει δημιουργήσει φήμη εθνικού ευεργέτη, φήμη την οποία για προφανείς λόγους προσπαθεί να συντηρεί. Το γεγονός ότι δεν αρθρογραφεί από το 1993 σε ελληνικά έντυπα, κάτι που θα βοηθούσε τον αγώνα μας, δείχνει τον λόγο που ο τίτλος του άρθρου του είναι στα αγγλικά.
Αυτός είναι και ο λόγος που οι εν λόγω αναρτήσεις είναι στα αγγλικά. Εξυπηρετούν το σκοπό της αυτοπροβολής κάποιων προσώπων στη μακεδονική ομογένεια

Ο Λιθοξόου, ο Βοσκόπουλος, ο Βασιλειάδης και ο Τασόπουλος είναι αυτοί που το 1996 οδήγησαν το Ο.Τ. στην εκλογική συνεργασία με την ΟΑΚΚΕ.
Η ΟΑΚΚΕ, για όσους δεν την ξέρουν, είναι ακροαριστερό κόμμα, το οποίο στις εκλογές του 1993 είχε πάρει πανελλαδικά 703 (επτακόσιους τρεις) ψήφους. Στις πρόσφατες ευρωεκλογές πήρε 2.807 ψήφους.

Η εν λόγω παρέα, περίπου τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές, έκανε επαφές και συμφωνία με την ΟΑΚΚΕ, χωρίς να έχει κανενός είδους εξουσιοδότηση από τα αρμόδια όργανα του κόμματος, τα οποία δεν ενημέρωσε ούτε εκ των υστέρων.
Τα υπόλοιπα μέλη του Κ.Σ. ενημερώθηκαν μόλις την τελευταία και προτελευταία μέρα πριν τη συνεδρίαση του Κ.Σ. Χωρίς το στοιχείο του αιφνιδιασμού, η πρόταση της συνεργασίας δεν είχε απολύτως καμία πιθανότητα έγκρισης από το Κ.Σ.

Το Κ.Σ. αιφνιδιάστηκε και στη συνέχεια εκβιάστηκε. «Αν δεν δεχθούμε την εκλογική συνεργασία θα μας κατηγορήσουν ως εθνικιστές που δεν θέλουν συνεργασία με ελληνικά κόμματα».
Έτσι η απόφαση πέρασε με οριακή πλειοψηφία. Την επόμενη μέρα κάποιοι από εκείνους που ψήφισαν υπέρ της συνεργασίας, συνειδητοποίησαν το τι είχαν διαπράξει, άλλαξαν άποψη, αλλά ήταν πλέον αργά για να ανακληθεί εκείνη η απόφαση.
Τη συνεργασία εκείνη δεν την ενέκρινε ούτε ένας στους εκατό Μακεδόνες.
Η συμμαχία ΟΑΚΚΕ – Ουράνιο Τόξο πήρε πανελλαδικά 3.500 ψήφους.

Εκείνο το αποτέλεσμα έδωσε δικαίωμα στον τότε Υπ. Εξωτερικών Θ. Πάγκαλο να πει στον ομόλογό του της Δημ. Μακεδονίας:
«Για ποια μειονότητα μιλάτε; Το Ουράνιο Τόξο κατέβηκε στις εκλογές μαζί με τους σταλινικούς και τους ομοφυλόφιλους και πήρε 3.5 χιλιάδες ψήφους πανελλαδικά».
Αυτό το γεγονός φανέρωσε το μέγεθος της ζημιάς που είχε προκληθεί.

Στοιχειώδη υπευθυνότητα και τσίπα αν είχαν οι υπεύθυνοι εκείνου του εκλογικού και πολιτικού διασυρμού του Ο.Τ., θα αναλάμβαναν τις ευθύνες τους και θα ζητούσαν δημοσίως συγγνώμη.

Αντί γι΄αυτό, η εν λόγω κλίκα επέδειξε πλήρη αναλγησία και ανευθυνότητα.
Κατά τη συνεδρίαση του Κ.Σ. με την την τακτική της συνεχούς επιθετικότητας δεν επέτρεψε να γίνει κανενός είδους συζήτηση για το αποτέλεσμα των εκλογών, για τον τρόπο που οδηγηθήκαμε στην καταστροφική εκείνη συνεργασία και για προγραμματισμό δράσης που θα μείωνε τις αρνητικότατες επιπτώσεις του.
Δεν επέτρεψαν ούτε να αναγνωστεί επιστολή του Τ. Τίλιου, μέλους του Κ.Σ. και φίλου μέχρι τότε του Λιθοξόου, με την οποία αποκάλυπτε την σκευωρία που είχε στηθεί προ τετραμήνου με σκοπό την συνεργασία με την ΟΑΚΚΕ, εν αγνοία του Κ.Σ.

Στα πλαίσια της επιθετικότητάς τους πρότειναν την απομάκρυνση του εκδότη της εφημερίδας Ζόρα, Τρ. Πασόη. Η πρότασή τους υπερψηφίστηκε μόνο από τρία άτομα (Λιθοξόου, Βοσκόπουλος, Βασιλειάδης) σε σύνολο 17 μελών του Κ.Σ.
Οι τρεις δήλωσαν ότι παραιτούνται και ζητούν αλλαγή του Κ.Σ. χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά το όπλο του εκβιασμού.
«Ή αλλάζει το Κ.Σ. ή φεύγουμε»
Ήταν άλλη μία από τις πολλές φορές που έδειξαν πόσο δημοκράτες είναι, αυτοί που συχνά κατηγορούν την Ελλάδα για «δημοκρατικό έλλειμμα».
Το Κ.Σ. υπέκυψε στον εκβιασμό, ελπίζοντας ότι με την ικανοποίηση του αιτήματος των τριών θα εκτονωθεί η κρίση.

Οι τρεις βέβαια εκ των υστέρων συνειδητοποίησαν ότι και με αλλαγή του Κ.Σ. δεν επρόκειτο να ικανοποιηθεί ο βασικός σκοπός τους, που ήταν ο έλεγχος της εφημερίδας και των κεντρικών γραφείων
Επινόησαν τότε ένα άλλο εξωκαταστατικό τέχνασμα. Κατέθεσαν προς συζήτηση και έγκριση στη Γενική Συνέλευση ένα μανιφέστο αρχών και θέσεων, που περιείχε ιδεολογικοπολιτικά θέματα όπως τα βλέπει η ακροαριστερά στην οποία ανήκει ο Λιθοξόου.

Τέτοιο μανιφέστο είχε δικαίωμα να καταθέσει μόνο το Κ.Σ. μετά από επεξεργασία.
Και το πέρασαν δημιουργώντας μια απολίτικη τεχνητή πλειοψηφία «συγγενών και φίλων».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συμμετοχή της οικογένειας Σ. Αναστασιάδη. Εκτός από τη γυναίκα του, τον πατέρα του, την κόρη του και τον ανεψιό του (15 ετών) είχε και τα τρία αδέρφια του με τις γυναίκες τους και δύο εργαζόμενους στην επιχείρησή του. Όταν σήκωνε το χέρι να ψηφίσει, σηκώνονταν άλλη μια ντουζίνα χέρια, που δεν είχαν καν ιδέα τι ψήφιζαν, και μηδένιζαν τις ψήφους μιας ντουζίνας συνετών και με πολιτικό υπόβαθρο μελών.

Με την εξευτελιστική αυτή διαδικασία επικύρωσαν τις θέσεις ενός ασυνείδητου πολιτικού τσαρλατάνου, σε θέματα για τα οποία τα σοβαρά κόμματα αφιερώνουν διαδικασία μηνών. Με αυτό τον τρόπο, εκείνο που πραξικοπηματικά ξεκίνησαν με την ΟΑΚΚΕ, το έκαναν πάγια πολιτική του Ουράνιου Τόξου.

Αυτό βέβαια ήταν το πολιτικό περιτύλιγμα.
Στην πράξη το κόμμα μετατράπηκε σε λέσχη όπου διαφόρων ειδών ψώνια και φιγουρατζήδες πουλάνε πνεύμα και επαναστατικότητα, κάτι που αντανακλάται και στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Εκδότη της εφημερίδας όρισαν τον Σ. Αναστασιάδη, που δεν ξέρει να συμπληρώσει ούτε μια αίτηση. Υπεύθυνη και έμμισθη του γραφείου όρισαν τη σύζυγο του Τασσόπουλου, που στα δώδεκα χρόνια δεν έχει συντάξει ούτε μια απάντηση σε κάποια εφημερίδα, ούτε ένα δελτίο τύπου. Ήταν φυσικό επακόλουθο να σταματήσει η έκδοση της εφημερίδας μετά από τρεις εκδόσεις (1997).

Με αυτό τον τρόπο, οι παραπάνω δικτατορίσκοι έβγαλαν από τη μέση εκείνους που με αγώνες και θυσίες δημιούργησαν τη ΜΑΚΙΒΕ, το Ουράνιο Τόξο και τη Ζόρα. Εκείνους που όχι μόνο άντεξαν τις λυσσαλαίες επιθέσεις των αντιπάλων αλλά και οδηγούσαν το κίνημα με προσεγμένα βήματα σε διαδοχικές επιτυχίες.

Το ΛΑΘΟΣ τους ήταν ότι μαχόμενοι στην πρώτη γραμμή, δεν πρόσεξαν όσο έπρεπε τα νώτα τους και δέχθηκαν το θανάσιμο χτύπημα από τους ημετέρους. Υποτίμησαν τα σημάδια της προετοιμασίας του μεγάλου χτυπήματος και της μεθοδικής δημιουργίας αυτού του καρκινώματος.

Σωστά λοιπόν κάποιοι έγραψαν σε σχόλιο μακεδονικού μπλογκ, ότι «το κίνημα χτυπήθηκε από μέσα», αλλά έδειξαν λάθος ανθρώπους και πρέπει να το προσέξουν πολύ σοβαρά αυτό.
Κάποιο έστρεψαν τα βέλη τους κατά του blog belomorska Macedonia, το οποίο δημόσια πήρε θέση υπέρ άλλου κόμματος και στράφηκε κατά του Ουράνιου Τόξου. Αυτοί οι σύντροφοι κάνουν πως δεν βλέπουν τον μεγάλο αριθμό Μακεδόνων που όχι μόνο δεν ψήφισαν Ο.Τ. αλλά λένε κατ΄ιδίαν πολύ χειρότερα κατά της ηγεσίας του Ο.Τ.

Υπάρχουν και αρκετοί πολιτικοποιημένοι σύντροφοι που υποστήριζαν πως μόνο με την ολοκληρωτική αποσύνθεση του Ο.Τ. θα δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας κάτι πιο σωστού, Η σαπίλα και η στάχτη, λένε, θα γίνει λίπασμα για να ξεπεταχθούν νέα φυντάνια με πιο ισχυρά αντισώματα.

Ή μήπως δεν είναι απάτη να δημιουργείς στη μακεδονική ομογένεια την ψευδή εντύπωση ότι κάνεις αγώνα, ενώ στην πραγματικότητα έχεις κάνει μεγαλύτερη ζημιά στο κίνημα ακόμη και από τους φανερούς εχθρούς του;

Η άγαρμπη πολιτική εκμετάλλευση του νεοεκδοθέντος ελληνομακεδονικού λεξικού του Βάσκο Καρατζά του επικολλάει την ετικέτα «αντικειμένου προς πολιτική εκμετάλλευση».
Αυτό είναι προβοκάτσια εις βάρος του ή δεν είναι;

Κατάλληλος φορέας για την έκδοση τέτοιου λεξικού είναι κάποιος πολιτιστικός σύλλογος, όπως η Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού, ή κάποια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. όπως η Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Έδεσσας κλπ.
Καθήκον του κόμματος είναι να αγωνίζεται για τη διαμόρφωση πολιτικού περιβάλλοντος που θα επιτρέπει στους συλλόγους να κάνουν εκδόσεις μορφωτικού περιεχομένου και όχι να κάνει τις εκδόσεις το ίδιο και να τις χρησιμοποιεί ως μέσον αυτοπροβολής.

Γιατί δεν κάνουν εκδόσεις εφημερίδων, φυλλαδίων κλπ πολιτικού περιεχομένου, όπως κάνουν όλα τα κόμματα;


Τα περισσότερα από τα μέλη που απομακρύνθηκαν, δραστηριοποιούνται είτε κατά ομάδες είτε μεμονωμένα.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που τον αγώνα μέσω ιντερνετ τον κάνουν ακτιβιστές, που δεν είναι μέλη του σημερινού Ουράνιου Τόξου.
Ας μην χαίρονται, λοιπόν, καθόλου οι ρατσιστές αντίπαλοί μας. Χτύπησαν ένα σκιάχτρο και όχι το ίδιο το μακεδονικό κίνημα.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments