....

ΡΕΓΓΙΝΑ, ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Ρεγγίνα διαγνώστηκε με λευχαιμία τον περασμένο Ιούλιο και έκτοτε δίνει ελπίδα και θάρρος σε όσους αντιμετωπίζουν την ίδια πάθηση.

Η 35χρονη γυμνάστρια από την Καβάλα επικοινώνησε την ασθένεια της και την καθημερινότητα που αντιμετωπίζει με αισιοδοξία και χαμόγελο, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, facebook, Instagram, twitter, tic toc, όπου πλέον οι θεάσεις αγγίζουν το εκατομμύριο.

Όλα ξεκίνησαν όταν σε προληπτικό έλεγχο για τον διαβήτη από τον οποίο νόσησε παλαιότερα, διαπιστώθηκε χαμηλός αιματοκρίτης. Έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο και ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος των χημειοθεραπειών για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας.

Η Ρεγγίνα δεν αντιμετώπισε στην αρχή με αισιοδοξία την κατάσταση της υγείας και όλα άλλαξαν όταν άκουσε τον τραγουδιστή Σταμάτη Γονίδη να λέει σε τηλεοπτική εκπομπή «όταν δίνεις, πάντα έχεις».

«Δεν το αντιμετώπισα καθόλου καλά στην αρχή, καθόλου» τονίζει στο μαγκάζινο του Ράδιο Θεσσαλονίκη. «Άλλος άνθρωπος μπήκα στο νοσοκομείο, άλλος γίνομαι και άλλος θα βγω. Δυνάμωσα πάρα πολύ γιατί είπα ή θα κάτσω να κλαίω στο κρεβάτι μου ή θα σηκωθώ, θα το κερδίσω. Δεν υπάρχει μέση λύση σε αυτές τις καταστάσεις και δεν είμαι ένας άνθρωπος που τα παρατάει, οπότε είπα σήκω και κέρδισέ το. Είμαι ένας άνθρωπος που γενικότερα ψάχνω τον εαυτό μου, όπως και όταν διαγνώστηκα με διαβήτη, αποφάσισα να βγάλω το πρόβλημά μου προς τα έξω. Όταν είδα στην αρχή ότι αυτό που κάνω βοηθάει τον κόσμο, πήρα περισσότερη δύναμη να το κάνω πιο μεγάλο. Ξαφνικά άρχισαν να έρχονται πολλά μηνύματα από γυναίκες που βρίσκονται στα νοσοκομεία, από ανθρώπους που πέρασαν λευχαιμία και με στήριξαν και τα πιο συγκινητικά μηνύματα είναι από τις μαμάδες μέσα από τις ογκολογικές των παίδων που μου στέλνουν βίντεο με τα παιδάκια τους που χορεύουν μαζί μου».

Όταν μοιράζεσαι αγάπη, παίρνεις και αγάπη, είναι το σύνθημα της Ρεγγίνα Μακέδου, η οποία τονίζει ότι δεν χρειάζεται κανείς να μπει σε ένα νοσοκομείο για να ανακαλύψει ότι πρέπει να είναι χαρούμενος. «Μοίρασε την χαρά για να κάνεις κι άλλους ανθρώπους χαρούμενους».

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments