....

ΡΩΣΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ:«ΒΑΛΚΑΝΙΑ – Η ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»…

Το ρωσικό μέσο Eurasia Daily αναφέρεται σε μια νέα αστάθεια που υποβόσκει στην Ευρώπη, εστιάζοντας, κυρίως, στις βαλκανικές χώρες, που όπως γράφει  υπάρχουν πολυάριθμές αντιφάσεις και αυτό σημαίνει ότι η σημερινή διευθέτηση (των συνόρων) δεν είναι οριστική.

Σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Η κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας, που χαρακτηρίστηκε από πολυάριθμες διεθνικές συγκρούσεις, έγινε ένα από τα πιο αξιοσημείωτα ορόσημα στην πορεία προς τη διαμόρφωση της σύγχρονης παγκόσμιας τάξης πραγμάτων.

»Η επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας, η ανατροπή της νόμιμης εξουσίας της και η αποκοπή του Κοσσυφοπεδίου με την επακόλουθη αναγνώριση της ανεξαρτησίας του φαίνεται να σηματοδοτεί την πλήρη υποταγή των βαλκανικών κρατών στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 

 «Η διαμόρφωση της Βαλκανικής Χερσονήσου δεν είναι οριστική»

«Ωστόσο, οι πολυάριθμες αντιφάσεις που αυξάνονται στην περιοχή τα τελευταία χρόνια μπορεί να αποδεικνύουν ότι η τρέχουσα πολιτική διαμόρφωση της Βαλκανικής Χερσονήσου δεν είναι οριστική και ότι τα Βαλκάνια θα αντιμετωπίσουν νέες συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένων και στρατιωτικών, στο εγγύς μέλλον», καταλήγει το ρωσικό μέσο.

Επισημαίνεται ότι την προειδοποίηση αυτή έκανε και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μιλώντας στο Λευκό Οίκο πριν από δύο ημέρες.

The Hellenic Information Team

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments