15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ..

Σ. ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ- ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Σκληρή κριτική και καταγγελίες για την κυβέρνηση από τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο.

 

 

 

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Διαμαντίδη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ελέγχει την αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας.

«Ο λόγος είναι γιατί το ξεκίνησε η ίδια. Αυτή ξεκίνησε την ακρίβεια στην ενέργεια. Είναι επιλογή της. Εξυπηρετεί το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και όλων των δικτύων και πιθανά εξυπηρετεί το σχέδιο τακτοποίησης συμφερόντων για μετατροπή του ενεργειακού μίγματος από λιγνίτη σε αέριο και όχι σε πράσινη ενέργεια» σημείωσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης.

Επεσήμανε πως ενώ ο Κ. Μητσοτάκης προτείνει στην Κομισιόν να μπει πλαφόν, ο ίδιος στην Ελλάδα δεν το εφαρμόζει όπως κάνει ο Μακρόν στην Γαλλία.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει πλάτη στο καρτέλ της ενέργειας, στο οποίο συμμετέχει και η ΔΕΗ» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων αναφερόμενος και στην πρόσφατη ανακοίνωση της ΡΑΕ.

«Πρέπει να υπάρχει έλεγχος στην ιδιωτική αγορά και οικονομία, εδώ δεν λειτουργεί τίποτα. Διαπιστώσαμε πόσο κόστισε η ηλεκτροπαραγωγή Οκτώβριο-Δεκεμβριο και πόσο ήταν η χονδρεμπορική, πριν πάμε στη λιανική. Η διαφορά ήταν 400 εκ. ευρώ για τρεις μήνες» ανέφερε.

«Δεν έγινε πραγματική απολιγνιτοποίησης. Έγινε προς όφελος οικονομικών συμφερόντων και οδήγησε σε εξάρτηση από το φυσικό αέριο» κατέληξε μεταξύ άλλων.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments